Waar ben je naar opzoek?

Zo gaan je kinderen meer groentes eten volgens de wetenschap

1 minuut lezen Marian Alons
Zo gaan je kinderen meer groentes eten volgens de wetenschap

Onderzoekers van Deakin University hebben een manier gevonden om kinderen dagelijks meer groentes te laten eten. De groentes zouden namelijk in zijn geheel opgediend moeten worden. Kinderen eten meer als je ze een hele wortel geeft in plaats van stukjes.

Aan het onderzoek deden 72 basisschool kinderen mee. De ene dag kregen de kinderen een halve kilo hele wortels en de dag er na een halve kilo in stukjes gesneden wortels. Op beide dagen mochten de kinderen 10 minuten zoveel wortels eten als ze lusten.

Lees ook: 10 manieren om groente te verstoppen in het eten van je kinderen

Wat bleek? De kinderen aten meer van de wortel als ze een hele wortel voorgeschoteld kregen. “Gemiddeld genomen aten de kinderen 8 tot 10 procent meer van de hele groente, dan wanneer de groente in stukjes was gesneden.”, aldus een onderzoeker.

Zo hoef je dus niet een wortel (of een andere groente) voor te snijden voor in de lunchbox van je kind. De onderzoekers hopen zo een simpele oplossing te bieden aan een groot probleem voor veel ouders. Het is erg belangrijk dat kinderen veel groente eten. Zo kunnen obesitas en chronische ziektes op latere leeftijd worden voorkomen.

Chocola…

En zo kun je ook andersom denken. Wil je dat je kind minder chocola gaat eten? Snijd het in stukjes! Deel het op in porties en dan werkt deze methode ook.

Bron: Deakin                              Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen