Waar ben je naar opzoek?

Zindelijk maken is kinderspel

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Zindelijk maken is kinderspel

Op een dag zal je kindje geen luiers meer dragen. Het is natuurlijk aan jou als ouder om te kijken wanneer je je kindje wilt helpen zindelijk te worden. In deze blog staat hoe je je kindje op een liefdevolle manier hierbij kunt ondersteunen.

Stap 1: Je kind op het potje laten zitten

Zet je kind op het potje. Echter zo maar zitten, vindt een kindje niet leuk (en zal hij waarschijnlijk ook niet doen). Daarom is het praktischer om voor te stellen samen iets te doen op het potje. Zeg bijvoobeeld: ‘Zullen we een verhaaltje lezen?’ Vervolgens zet je hem op het potje en ga je samen een verhaaltje lezen.

Super leuke en handige potjes (ook voor onderweg en te gebruiken als wc-bril verkleiner) koop je hier!

Stap 2: Het eerste succes

Op een keer doet hij wat in het potje. Je kunt laten zien dat je dit heel goed vindt door iets te zeggen als: ‘Goed gedaan.’

Stap 3: Het potje wordt dagelijkse routine

Wanneer je je kindje steeds meer op het potje zet, zal hij er steeds vaker wat in doen. Niet alleen omdat hij meer de kans krijgt, maar ook omdat hij meer oefent. Totdat hij op een gegeven moment alles in het potje doet. De luier blijft droog en kan af.

Stap 4: Je kind geeft zelf aan dat het op het potje wil

Je kindje begrijpt nu dat plas en poep op het potje hoort en zal ook zelf aangeven dat hij naar het potje wil.

Stap 5:  Je kind slaapt overdag en ‘s nachts zonder luier

Deze stap volgt vanzelf na stap 4. Wanneer je kind de kans heeft gehad overdag vaak genoeg zijn blaas te legen, dan zal deze bij de slaapjes overdag en ‘s nachts leeg blijven en de luier droog. Waarom dan nog een luier omdoen? Inderdaad de luier mag af, want je kindje heeft het niet meer nodig. Hij is volledig zindelijk.

Ik wens je veel plezier met het helpen zindelijk worden van je kind en dat je ook bij hierbij merkt: Love2BeMama.

Deze blog bevat affilatielinks.


Dit is een gastblog van Debby Mendelssohn. Ze is psycholoog, moeder van zes kinderen en auteur van de boeken Zindelijk maken is kinderspel en Borstvoeding doe je zo! Al haar kindjes waren met 1,5 jaar uit de luiers. Hoe zij dit heeft aangepakt en nog veel meer tips kun je lezen in het boek: Zindelijk maken is kinderspel!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen