Waar ben je naar opzoek?

Zie er goed uit in 7 stappen

2 minuten lezen Laura Collin- Smeets
Zie er goed uit in 7 stappen

Je bent moeder, zus, nicht, collega, biebvrijwilliger en vrouw van. Je hebt het druk zat om alle ballen in de lucht te houden, maar je hebt ook tijd voor jezelf nodig. Tijd die je niet hebt. Een dagje naar het beautycentrum klinkt aanlokkelijk, maar daar heb je eigenlijk ook geen tijd (of budget) voor. Hoe zorg je dan dat je er in korte tijd toch goed uitziet? Gebruik deze tips en zie er goed uit in 7 stappen!

Uiteraard kun je onderstaande stappen ook achter elkaar uitvoeren, maar elke avond (of ochtend, of middag) eventjes een minuut of 10 a 15 voor jezelf om te zorgen dat je er op en top uitziet is ook een mogelijkheid.

Zie er goed uit in 7 stappen

Stap 1: Je nagels

Neem een keer per week de tijd om ze te lakken. Het ziet er netjes en verzorgd uit en is binnen een minuutje of 10 gepiept.

Stap 2: Je gezicht

Neem een maskertje. Zoveel tijd heeft dit niet nodig en er zijn verschillende soorten van. Kant-en-klaar maskers, poedermaskers, peel-off maskers en je kunt zelfs thuis aan de slag gaan met een zelfgebrouwen mengseltje.

Stap 3: Je haar

Een haarmaskertje zorgt ervoor dat je haar er mooi, stevig en glanzend uitziet. Je smeert het in je pasgewassen haar, laat het een minuutje intrekken en spoelt het weer uit. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Stap 4: Je lippen

Vergeet je lippen niet te verzorgen. Ze zijn eigenlijk altijd in beeld, maar vaak worden ze tijdens de verzorging overgeslagen. Ja, een lippenbalsem strijk je er wel op, maar dat was het dan ook. Wist je dat je lippen kunt scrubben met een natte tandenborstel? Daarna wel even een goede verzorgende lippenstift of lippenbalsem gebruiken, want na het scrubben hebben je lippen vocht nodig.

Stap 5: Je benen

Scheer je ze met een scheermesje? Smeer dan na het scheren een beetje crèmespoeling op je benen. Het schijnt dat je dan minder kans hebt op irritatie.

Stap 6: Je wenkbrauwen

Neem er op je gemak de tijd voor om ze te epileren. Als je aan de slag gaat vlak voordat je weg moet, heb je de kans dat je in je haast teveel weghaalt. En dat zou jammer zijn.

Stap 7: Je geest

Er van buiten goed uitzien is leuk, maar het is bewezen dat als je je van binnen goed voelt, dat je dat dan ook uitstraalt. Vergeet dus niet om aan je innerlijke ik te werken. Eventjes 5 minuutjes je ogen dicht, geen geluiden of juist een rustgevend muziekje om je te kunnen ontspannen. Mocht je iets meer tijd hebben, dan ga eens lekker een half uurtje buiten wandelen. De frisse lucht is ook goed voor de ontspanning.

Heb jij nog leuke, snelle tips?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen