Waar ben je naar opzoek?

Sssst! Niet verder vertellen hoor…

1 minuut lezen Esmee
Sssst! Niet verder vertellen hoor…

Als een ander een puzzeltje maakt, soapserie kijkt of gaat haken, doe ik graag mee met een prijsvraag. Hoe leuk is het om weken of maanden later verrast te worden door een envelop op de deurmat of een pakketje van de postbode?! Maar hoe reageert de omgeving hierop?

Brownies per Post

Is winnen chique?

De eerste cadeautjes of filmkaartjes zijn me nog gegund. Op een gegeven moment merk ik sarcasme in de stemmen; ‘Nee, hè.. niet weer gewonnen toch?!’ of ‘Laat me raden; die heb je zeker gewonnen?!’ Is het jaloezie, afgunst of vinden ze het gewoon niet chique om gratis van spullen te genieten?

Lees ook: Een Yogaweek in het buitenland; een week me-time egoïstisch?

DVD winnen

Verrassing van de postbode

Het lijkt alsof ik dagen op zoek ben naar prijsvragen, maar dit is echt niet zo. Met twee jonge kinderen kan dat niet eens. Als ik er één tegenkom op de sociale media, in de krant of tijdschrift, waag ik een kans. Ik heb inderdaad veel gewonnen. Van kaarten voor musicals tot high tea’s en van boeken tot het verblijf op een bungalowpark. Soms maanden niets, maar het kan ook zijn dat er in een week een paar pakjes geleverd worden. Wat een fijn gevoel als je op een onverwacht moment zomaar verrast wordt!

Geluk en genieten

Ik zeg niet altijd meer tegen anderen als ik iets win… Het is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is het gevoel wat ik erbij heb. Ik heb gewoon oog voor prijsvragen waarbij je veel kans maakt, denk ik. Als ik zoiets zie, vul ik graag in die halve minuut mijn gegevens in. Ik zie het als een positief iets waar ik geluk in heb. Ook in moeilijke tijden een opsteker waar ik blij van wordt. Laat mij dat nu net ook als mama ook een stukje energie geven om ook de niet-leuke dingen een plekje te geven.

Lees ook: Weg van huis: just me, myself and I

Even zonder de kinderen…

Afgelopen weekend ben ik er toevallig een weekend tussenuit geweest met alleen mijn man. Even zonder de kinderen. Alles erop en eraan. Welverdiend. Gewoon gewonnen. Ssst, niet doorvertellen hè… hihi!

Weekendje weg

Bron afbeeldingen: Eigen materiaal en Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen