Waar ben je naar opzoek?

Wraakvader de cel in!

3 minuten lezen Ik ben Helga
Wraakvader de cel in!

Wraakvader Mario Haazen (51) moet voor 10 maanden de cel in voor het mishandelen van de man (47) die zich voordeed als het 17 jarige vriendje van zijn dochter (14). Daarnaast moet hij het “slachtoffer” ook nog eens € 1.750,- schadevergoeding betalen voor het breken van zijn arm.

De reden van de mishandeling: Jack S. heeft zijn dochter cadeautjes gestuurd en gevraagd om naaktfoto’s. Daarbij deed hij zich dus voor als een jongen van 17.

In het nieuws

In januari kwam Mario uitgebreid in het nieuws omdat hij, nog voor hij Jack S had opgezocht, zijn actie op internet had gezet. Nog voordat er ook maar 1 klap was uitgedeeld wist iedereen al wat er ging gebeuren. Iedereen, inclusief de politie. Uiteindelijk heeft deze bezorgde vader de dader met een sneeuwschep aangevallen en daarbij zijn arm gebroken. Om zichzelf vervolgens netjes aan te geven bij de politie.

Lees ook: Van kinderen blijf je af!

Mag je voor eigen rechter spelen?

Voor eigen rechter spelen is natuurlijk nooit goed, maar wat zou ik gedaan hebben? Als mijn 14 jarige dochter helemaal hotel-de-botel zou zijn en ik zou erachter komen dat haar zogenaamde vriendje geen hitsige 17 jarige puber is, maar een volwassen vent van 47 met een TBS verleden? Als diezelfde man mijn kleine meisje om naaktfoto’s zou hebben gevraagd?

Mijn complimenten voor een sterk staaltje recherchewerk!

Allereerst mijn complimenten aan de vader voor het goede recherche werk dat hij heeft verricht. Zonder hulp van buitenaf heeft hij eigenhandig de digitale duivel opgespoord. En dat niet alleen. Hij heeft ook actie ondernomen. Nogmaals, ik keur het niet goed wanneer iemand voor eigen rechter speelt, maar ik snap het wel. Sterker nog, ik heb er zelfs een klein beetje bewondering voor. Daar waar ik waarschijnlijk niet verder was gekomen dan een urenlange zoektocht zonder resultaat, heeft hij ervoor gezorgd dat deze man gepakt werd. Want dat is de andere kant. De plus kant als je het aan mij vraagt. Deze man zit nu eveneens achter slot en grendel en kan dus geen andere onschuldige slachtoffers maken. De kans dat Jack S. met de noorderzon vertrekt zodra hij de kans krijgt EN opnieuw de fout in gaat acht men zeer groot, dus deze vader heeft in mijn optiek heel wat toekomstig leed bespaart.

Lees ook: Als je kind seksueel misbruikt is

Voor eigen rechter spelen mag dus NIET….

En nu moet hij dus de cel in. Voor tien maanden terwijl er 6 jaar geëist was. Ik ben overigens wel benieuwd wat de eis tegen Jack S. is want ik heb een donkerbruin vermoeden dat dat niet eens in de buurt komt van die 6 jaar. Het OM snapte Mario wel, maar vond het niet minder laakbaar. Hierbij vraag ik me af wat ze van het politieoptreden vonden? In mijn optiek moet het namelijk niet kunnen dat wij burgers zelf het recht in eigen handen nemen omdat wij de dader sneller vinden en zeker niet ONDANKS het waarschuwen van diezelfde politie. Politieagenten die overigens keihard werken om ons veiligheid te geven, om ons te beschermen, maar die ook vast zitten aan 1000 en één regeltjes voor ze wat kunnen doen. Die vastlopen in een systeem terwijl daders vrijuit gaan. Of in dit geval tot dat de dader gepakt wordt door een ander.

En dan moet je nog betalen ook!

Het ergste lijkt mij nog wel dat deze vader Jack S. ook nog een schadevergoeding van €1750,- moet betalen. Hoe zuur is dat? Gelukkig is die vergoeding wel stukken minder dan de eis van Jack S. van  €15.000,- Ondertussen heeft Mario spijt van zijn daden terwijl de echte dader nog steeds op zoek is naar zijn geweten. De echte dader in dit verhaal heeft nergens spijt van. Behalve misschien het feit dat hij gepakt is door iemand die hem net even te slim af was.

Lees ook: Rechtszaak: Lieve kleine Lisa, ik denk aan je!

Bedankt Mario!

Nee, voor eigen rechter spelen mag niet, dat weten we allemaal. Nee, het is misschien niet handig hoe deze vader het aangepakt heeft. Maar tegelijk ook JA, voor mij ben jij toch wel een beetje de held in dit verhaal. De held die zijn kind wilde beschermen en dat niet alleen. De held die ervoor heeft gezorgd dat andere dochters dit leed bespaart is gebleven. Bedankt dat je de wereld van mij en mijn dochter een stukje veiliger hebt gemaakt. Je kunt met opgeheven hoofd straks de gevangenis uitlopen want jij hebt jouw belangrijkste taak gedaan! Jij hebt jouw dochter beschermt en daarbij, onbedoeld, ook die van mij. DANK JE WEL!

Bron: AD

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 4 maanden geleden
  • 1 minuut lezen