Waar ben je naar opzoek?

Wil je een goede relatie? Hou dan je mond

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Wil je een goede relatie? Hou dan je mond

“Ik ga niet doen alsof ik alles weet van goede relaties,” begint Kara Lawler haar blog. Ieder mens is anders en dus is ook iedere relatie en ieder huwelijk anders. En soms gaat het mis, ook zonder dat iemand een fout maakt. Dat weet Kara ook wel. Maar toch deelt ze haar geheim over haar eigen relatie.

Het is geen groot geheim, en het is ook niet erg spannend. Maar voor Kara en haar man werkt het. Wat het is? Je mond houden, als er weer eens vier jassen uitgestrooid over de eetkamerstoelen liggen. Je mond houden, terwijl je weer eens die maat boot laarzen van je man uit het gangpad haalt en ze neerzet waar ze eigenlijk horen. Niks zeggen. Gewoon doen.

Lees ook: De beste relatie tip EVER!

Maar dat is het niet alleen

Natuurlijk werkt het ook andersom. “Voor mijn man heeft het waarschijnlijk te maken met niks zeggen over dat ik nooit mijn was opruim. Echt nooit. En lachen en me knuffelen als het eten is aangebrand.” Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze alles wat ze irriteert aan de ander maar laten zitten. Ze gaan discussies niet uit de weg, maar gaan gewoon niet over alles in discussie.

“Maar gaat ons huwelijk nou alleen goed omdat we elkaars kleine gebreken accepteren? Omdat we af en toe onze mond houden?” vraagt Kara zich ook af. Het is niet alleen wat je laat, maar juist wat je wel doet. “In plaats daarvan proberen we elke dag te focussen op de dingen die wel goed gaan en wie we echt zijn. De kleine dingen zijn misschien irritant, maar het zijn kleine dingen”

Imperfect in een perfecte wereld

“In een wereld die geobsedeerd is door perfectie, verwachten we van elkaar niet dat we perfect zijn. Ik zie dat als een van de grootste zegeningen in mijn leven.” Ik had het niet beter kunnen zeggen. We zien en horen vaak alleen maar dat alles goed gaat met iedereen. Zowel op televisie, als in tijdschriften en natuurlijk social media. Maar natuurlijk is niemand perfect en laat iedereen alleen maar de leuke kanten zien.

Lees ook: Waarom een relatie hard werken is

Kara hoopt dat ze dit ook mee kan geven aan haar kinderen. “Ik hoop dat we onze kinderen kunnen laten zien dat een perfect huwelijk niet bestaat. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, het is ook hard werken. Het is het niet eens zijn met elkaar, het is vergeven, het is accepteren, het is een keuze. Maar ik hoop dat ze zien dat het het waard is.”

Bron: Today           –        Bron afbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen