Waar ben je naar opzoek?

Je komkommert er niet onderuit!

1 minuut lezen Marian Alons
Je komkommert er niet onderuit!

Een komkommer is misschien wel één van de bekendste groenten in Nederland en wordt veel gegeten. Het heeft een grappige langwerpige vorm en bestaat voor 90% uit vocht: hartstikke gezond dus! Als je niet zo’n drinker bent weet je dus wat je te doen staat. 

Maar er is meer:

1. Ben je verbrand in de zon? Leg er een plakje komkommer op! De koelte van de komkommer haalt de hitte uit je huid.

Lees ook: Wat te eten met warm weer? Ik geef 4 kindvriendelijke tips!

2. Als je even lekker wilt ontspannen kun je, naast een maskertje op je gezicht, ook een plakje komkommer op je ogen leggen. De komkommer is lekker fris en laat je wallen en donkere kringen verdwijnen. (ook handig na een tranenbui)

3. Even geen kauwgom in de buurt maar wel je groene langwerpige vriend? (we hebben het over een komkommer voor de duidelijkheid). Leg een plakje op je tong en druk je tong tegen je gehemelte voor zo’n 30 seconden. Het doodt de bacteriën en zo ruik je niet meer naar verrotte ui.

4. Heb je bij een feestje net even één wijntje te veel gehad? Knabbel nog even een paar plakjes op voor het slapen gaan. Zo word je de volgende ochtend (hopelijk) fris en fruitig wakker.

5. Komkommer is een fantastisch schoonmaakmiddel! De schil van komkommer kun je goed gebruiken om inktvlekken op tafel/stoelen te verwijderen. Is je spiegel in de douche beslagen? Even met een plakje komkommer eroverheen en voilà: opgelost. Ook kun je er roestvrij staal mee schoonmaken, zoals je gootsteen en de kraan. En als je even geen schoenpoets bij de hand hebt kun je ook een plakje komkommer gebruiken. Het laat je schoenen glanzen en maakt ze ook nog eens waterafstotend (wow!).

Gebruik jij een komkommer alleen voor in salades of ook voor andere dingen?

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

  • 11 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen