Waar ben je naar opzoek?

Weg veilige bubbel, hallo onzekere periode!

2 minuten lezen tilda Tilda Timmers
Weg veilige bubbel, hallo onzekere periode!

moeilijke periode moederschap

Op het moment dat je in een soort veilige bubble zit van man, huisje, boompje, beestje, is het vaak moeilijk voor te stellen hoe het is, als je die veilige bubbel niet om je heen hebt. Maar als deze dan ineens wegvalt, om wat voor reden dan ook, voel je je ineens naakt, kwetsbaar en onthand. Wat moet je nu opeens?

Dit overkomt veel moeders, die bijvoorbeeld plots zonder hun partner door het leven moeten. Of als hun partner vaak weg moet naar het buitenland voor zijn of haar werk. Dat laatste is dan niet zo onverwacht als het eerste, maar het resultaat blijft hetzelfde: je moet het alleen zien te rooien. Weg comfort zone, hallo onzekere periode.

Pittig genoeg

Als moeder kun je ten eerste niet ziek zijn, zonder partner. Want alles draait gewoon door: het huishouden, de boodschappen, je werk, etc. Daarnaast is het moederschap al pittig genoeg. Dus als je gewend bent aan twee man sterk, kom je van een koude kermis thuis, als je dit in je eentje moet rooien. Extra chapeau dus voor de alleenstaande moeders die dit altijd in hun eentje doen, ik maak een diepe buiging voor jullie!

Lees ook: Ode aan de alleenstaande moeder

Hoe ga je nou om met zulke uitdagingen in het moederschap? Hoe pak je het aan als je (ineens) uit je veilige bubbel wordt weggerukt?

Genoeg slaap!

Mijn eerste tip is: vraag hulp als de bubble is doorgeprikt! Spreek je inner circle aan en vraag om extra oppas bijvoorbeeld. Zodat je ook een keer een avondje lekker uit eten kunt met je vriendinnen. Ten tweede: zorg dat je genoeg slaapt! Leuk die avonden die we spenderen op Instagram en Pinterest, maar voor je het weet is het 23.30 uur en slaap je maar zes uurtjes.

Lees ook: Voordelen van het alleenstaand ouderschap, ja echt!

Zorg goed voor jezelf

Dat je veilige bubble weg is gevallen is al zwaar genoeg, slapen is heilig. Als laatste tip zou ik willen zeggen: zorg goed voor jezelf en wees lief voor jezelf als de bubbel er niet langer is.  Als je een keer iets minder geduld hebt met je kindje, is dat heus niet erg. Als je een keer niet zo gezellig bent tegen je vriendinnen, dan begrijpen ze dat heus wel. Het is niet niks waar je nu doorheen moet ploeteren. Omarm de glorieuze chaos in je leven en probeer er om te lachen. Niks is voor eeuwig. Ook moeilijke periodes gaan weer voorbij!

Bron beeld: Pixabay

Tilda Timmers

Tilda Timmer is therapeut en ervaringsdeskundige voor moeders en vaders zonder roze wolk. Ze heeft twee boeken geschreven: ‘Toen kreeg ik weer lucht’ & ‘This Is Post Partum’.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen