Waar ben je naar opzoek?

Je weet dat je een chaotisch-LOMPE mama bent als…

4 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
Je weet dat je een chaotisch-LOMPE mama bent als…

chaos

Ooit wel eens je baby in het vingertje geknipt, terwijl je daar juist als de dood voor bent? Of er bij een sollicitatiegesprek achter gekomen dat je een zoogcompres aan je kleding hebt hangen? Ja echt. Dit. Is. De. Aller. Slechtste. Combinatie. MOGELIJK! De chaotische-LOMPE mama. Dat ben ik. Ten voeten uit! 

Ondanks dat ik ook wel een ‘Van-alles-wat-moeder ben’, voel ik me daarom nog het meest aangesproken door de luie mama blog. Heerlijk herkenbaar. Daar sluit mijn blog dan ook mooi op aan. Terwijl mijn lieve dochter hier na haar middagslaapje – nog in haar pyjama achter de i-pad zit – pen ik dit blogje. Dat scheelt mij weer heeeeel veel werk vanavond Kan ik haar na het tandenpoetsen zo in bed bonjouren. Yeah. Die pyjama aan naar het schoolplein lijkt mij later ook wel wat voor mij en mijn dochter 😉

Herken jij jezelf in onderstaande punten? Dan mogen we elkaar de hand schudden en hopelijk lachen we er gewoon maar om, want ja. Wat kun je anders? Als je al niet meer om jezelf kunt lachen, is er weinig lol meer aan. Reken maar dat ik me ook wel eens een heeeeele slechte moeder heb gevoeld. Dan voelde ik me echt die ontaarde moeder. Gelukkig weet ik nu wel beter en probeer ik maar gewoon zonder kleerscheuren de dag door te komen.

Ok komt ie. Je weet dus dat je een chaotisch-LOMPE mama bent…

 1. In de categorie lomp, als je een speeltje richting speelkleed gooit en dat speeltje precies op het hoofd van je lieve onschuldige baby belandt. En je kunt niet eens mikken…
 2. Als je door alle chaos in je hoofd, de baby wel wegbrengt naar de gastouder, maar zijn hele luiertas (met alles erin, inclusief voorraad exclusief gekolfde melk) vergeet. Op de auto het liefst.
 3. Er pas aan het einde van de dag aankomen dat dochterlief haar onderbroek verkeerd om aan had.
 4. Dit dan gewoon maar zo laten, want ach. Morgen weer een dag en schone onderbroek, toch? Ik zei toch dat het aansloot bij de luie mama 😉
 5. Wederom in de categorie lomp, je gewoon met je baby op je heup in alle haast tegen de muur of deur botst.
 6. Je bijna van de trap af flikkert met baby en al. Mijn aller aller grootste nachtmerrie. Het zal je overkomen. Ik hou me dan ook altijd heel goed vast, want ik en trappen hebben een haat-liefdes verhouding.
 7. En dit is mij gelukkig nooit overkomen, je wegrijdt, terwijl de baby in maxi cosi nog op de stoep staat. Ik heb het van horen zeggen.
 8. Dat dan weer weer: Het maxi cosi stoeltje toch minder goed vast had gezet dan gedacht. Halverwege het ritje naar de gastouder hangt de baby opeens verdacht veel naar rechts. Hij vindt het hilarisch. Jou breekt het koude zweet uit.
 9. Je je dreumes even maant om aan de kant te gaan, en je je kind per ongeluk gewoon om ver duwt. Dat was zeer zeker niet de bedoeling. Geen kind overboord, want niks gebeurd, maar toch: dikke tranen, want mama duwt!
 10. Ook in de categorie lomp, als je met je nog geen 1-jarige dreumes een lange reis gaat maken met het vliegtuig. Stel je voor: je hebt een extra stoel gekregen en je kleine is eindelijk in dromenland. Zelf dommel je ook weg, want rust!!! Opeens een doffe bons, gevolgd door hard gehuil. Je raadt het al. Van de vliegtuigstoelen afgevallen, omdat we haar blijkbaar geen van beiden meer goed vast hadden. SCHRIK!
 11. Als je op je werk tijdens het kolven erachter komt dat je een baby sok in je decolleté hebt zitten.
 12. Je vroeg je al af waar die sok in vredesnaam was gebleven, maar had je er al bij neer gelegd: wederom een mysterieuze sok-verdwijning.
 13. Ja, en hier wachtten jullie natuurlijk op… Als je dus heel gestrest die kleine babynageltjes aan het knippen bent. Je doet zo je best. Toch gebeurt het ineens… Bloeden als een rund zo’n klein babyvingertje. En ook al is het bij haar heel snel voorbij en het bloeden gestelpt. Je blijft je nog heel lang een slechte en ontaarde moeder voelen.
 14. En dit is dan weer een van de voordelen. Als je door al die chaos heel veel creatieve ideeën krijgt. Je maakt een tipi tent uit schone stapels wasgoed, je maakt een telescoop voor je kleine meisje, want die vroeg echt om een telescoop, dan zal ze hem krijgen ook. Je hebt nog genoeg van die bijna lege rollen cadeau pakpapier liggen! Of genoeg lege wc-rolletjes. Allemaal aan elkaar plakken en verfen maar….
 15. Als je zelf zo lomp bent, dat je bijvoorbeeld van de trap lazert of gewoon zomaar omvalt. Reken maar dat je kinderen het allemaal hilarisch vinden. Zeker dat je de lachers op de je hand hebt… Als ik mijn hoofd stoot, en zoonlief schiet daarvan in een schaterlach, stoot ik met liefde nog een keer mijn hoofd.

Dat was ‘em. Er schieten me vast veel meer punten te binnen als ik eenmaal klaar ben met deze blog, maar op het moment. Het voordeel van een chaotische mama als ik. Ondanks af en toe heus wel eens jaloers te zijn op de mama die het allemaal onder controle heeft, ben ik vooral blij dat het loslaten me beter afgaat. Dat ik de boel de boel kan laten dus. Heerlijk! Genieten van de kinderen, te midden van de chaos.

Lees ook: Je weet dat je een Control Freak (moeder) bent als…

Lees ook: Je weet dat je (nog) geen ouder bent als…

Lees ook: Je weet dat je een luie mama bent als…

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen