Waar ben je naar opzoek?

Weelderige lokken

1 minuut lezen Mariël

Ik ben gek op lange haren, super vrouwelijk vind ik het. Ik klaag over veel dingen wat betreft mijn uiterlijk maar niet over mijn lange lokken. Ik ben gezegend met een dikke, volle bos haar in een mooie kleur en daar ben ik trots op! Zelfs mijn man is ooit voor mij gevallen vanwege die lange rode lokken.

Mijn oudste dochter heeft haar haren ook al bijna tot op haar billen. Bij mijn jongste van 3 zijn het vooral nog dunne baby vlasjes die langzaamaan wat langer lijken te worden maar dat zal ooit wel goed komen. Vooralsnog noemen we haar nog maar even “Polletje Piekhaar” , een naam die haar veel eer aan doet.

Het probleem echter met al die lange haren is natuurlijk de verzorging ervan, best een hele klus. Iedere ochtend als er haren moeten worden gekamd en worden opgeleukt met knipjes, lintjes en strikjes is het een geschreeuw van jewelste in ons stulpje. Al die knopen moeten eruit en dat kan soms best even pijn doen. Alle flessen crèmespoeling ten spijt, het blijft een hele klus.

Echt gezelliger worden de meiden er uiteraard niet van, en gehuil en gedrein op de vroege morgen zijn ook niet bevorderlijk voor mijn humeur… Eerlijk is eerlijk ik heb al meerdere malen erg onpedagogisch gedreigd met de kapper en geschoren kapsels om het tumult van de dames een beetje binnen de perken houden, dat helpt maar even overigens…

Ze hebben haarfijn door dat ik dat nooit zou doen, want ze weten dat ik die lange manen prachtig vind.
Ik ploeteren dus gewoon door met liters antiklit, borstels en kammen en neem het geschreeuw maar voor lief. Want later we eerlijk zijn, wat is belangrijk voor iedere vrouw?

Juist; als je haar maar goed zit!

© Geschreven door Mariël

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen