Waar ben je naar opzoek?

Weekmenu voor moeders: snel koken én uit de oven

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Weekmenu voor moeders: snel koken én uit de oven

Het is een eeuwigheid geleden dat ik een weekmenu heb geschreven. Om precies te zijn bijna twee jaar. De tijd vliegt ook als je het gezellig hebt… Laten we het daar maar op houden haha. Toch maak ik voor onszelf elke week trouw een weekmenu en aan de hand van het weekmenu doe ik de boodschappen. Ik wil eigenlijk weer consequent mijn weekmenu’s hier gaan delen zodat jullie er inspiratie uit op kunnen doen. Ook de weekmenu’s van andere moeders zijn welkom. Wil jij je weekmenu delen? Stuur mij dan even een mailtje!

Heb jij een goed kidsproof recept?
Of zou jij eens een weekmenu samen willen stellen? Stuur mij dan een mailtje!
En… ben jij al lid van het Love2BeMama Clubhuis? ♥️

Koken met de stoomoven

Koken moet voor mij snel en makkelijk zijn. Inmiddels wonen we een jaar in ons nieuwe huis en maak ik veel gebruik van onze ovens. Ovens vind ik echt onmisbaar in een huishouden met kinderen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik mijn stoomoven nog niet gebruik zoals het zou moeten. Daar wil ik mij de komende tijd ook eens in gaan verdiepen! Het schijnt niet zo moeilijk te zijn maar ik moet het wel even uitzoeken…

Een makkelijk en snel weekmenu

Voor het samenstellen van ons weekmenu doe ik graag inspiratie op op de website van Albert Heijn en bij Lekkerensimpel.com. Het weekmenu heb ik samengesteld door 5 gerechten te kiezen. We houden vaak restjes over of eten één keer per week makkelijk of ergens anders. Nu kan ik makkelijk schuiven!

🥗 Maandag: Spruitjesstampot met appel en spek

Houden je kinderen niet van spruitjes? Met dit recept komt dat helemaal goed! Wat ik trouwens altijd doe is altijd even met de staafmixer door de stamppot. Deze staafmixer van Braun gebruik ik en heeft ook een stamppot opzetstuk. Zo is alles snel gepureerd en zijn de grote stukken eruit!

Het recept voor deze spruitjesstamppot komt van Lekkerensimpel.com.

🍝 Dinsdag: Ravioli ovenschotel 

De Ravioli ovenschotel komt ook van Lekkerensimpel.com. Hier staat de variant zonder vlees maar ik kies voor de verse ravioli met gehakt. Wij houden hier toch wel erg van vlees. Ik houd overigens erg van ovengerechten. In de middag, als de kinderen op school zijn, maak ik de schotel vast klaar en dan hoeft hij alleen nog maar in de oven. Geen gedoe en gehaast en het einde van de middag.

🍔 Woensdag: Broodje shoarma met salade

Op woensdag is het voetbalmiddag dus druk! We eten dan iets makkelijks wat we in etappes kunnen eten omdat we niet tegelijk kunnen eten. Ik heb nog shoarma broodjes in huis die opgegeten moeten worden dus vandaag eten we een broodje shoarma met sla.

🍝 Donderdag: Gehakttaart met bladerdeeg en sla

Ook vanmiddag is het weer een drukke dag. Twee kinderen die naar drumles moeten dus ik maak iets wat ik in de middag kan maken en wat mijn man in de oven kan schuiven als hij thuiskomt van werk. Zo kunnen we daarna meteen aan tafel!

Vandaag ga ik een gehakttaart maken waarbij ik een lekkere salade serveer. Gelukkig zijn ze hier dol op sla, komkommer en tomaat dus dat maak ik veel!

Heerlijke gehakttaart van bladerdeeg

🍜 Vrijdag: Mosterdsoep met kaas / uien stokbrood

In mijn voorraadkast ligt nog kaas / uien stokbrood wat eigenlijk op moet. Daarom maak ik vandaag een mosterdsoep met stokbrood en smeersels. Misschien hebben we nog restjes over van afgelopen week, dan serveer ik die vandaag ook. Lekker makkelijk!

De mosterdsoep die over is vries ik in of eten we in het weekend nog op!

Kookboek ter inspiratie

Zoals je wel kunt zien ben ik gek op de recepten van Lekkerensimpel. Maar… ze hebben ook verschillende leuke kookboeken. Ze zijn heel fijn in gebruik en bevatten een tal van lekkere en makkelijke recepten voor het gezin. Ik ben er fan van en vind ze een musthave voor elke moeder die weinig zin en tijd heeft om uitgebreid te koken.

Ik ben benieuwd wat jij deze week gaat koken. Laat een reactie achter met je favo recept. Wellicht vind je hem in een volgend weekmenu terug. Eet smakelijk!

Deze blogpost bevat affiliatielinks.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen