Waar ben je naar opzoek?

Waarschuwing voor plastic waterschoentjes

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Waarschuwing voor plastic waterschoentjes

Ik heb het altijd rotdingen gevonden; die oubollige plastic waterschoentjes waar je vroeger mee moest afzwemmen. Ze waren altijd te scherp en zaten niet comfortabel. Ik snap daarom niet dat ze nu nog steeds worden verkocht. En helemaal na het zien van deze waarschuwing trek ik mijn kinderen dit soort schoentjes nooit aan.

Onschuldige waterschoentjes?

De sandaaltjes van de desbetreffende foto komen bij de webshop Next vandaan. Een moeder brengt deze waarschuwing naar buiten nadat haar 2-jarige dochtertje de waterschoentjes (sandaaltjes) voor haar verjaardag had gekregen. Zo op het eerste gezicht lijken het onschuldige schoentjes. Totdat je dit resultaat ziet na een dag dragen.

Bloedende voeten

Het meisje kwam na een dag spelen huilend naar haar moeder toe. Haar moeder zag overal bloed en na onderzoek bleek dat de schoenen diepe verwondingen achter hadden gelaten op de voeten van het meisje. Omdat het meisje nog niet goed kan praten kon ze niet onder woorden brengen dat de schoentjes pijn deden. Dat vindt Lisa verontrustend. Een kind kan dat dus niet duidelijk maken met het gevolg dat een kind de hele dag op de schoenen loopt. Tenzij het echt veel pijn krijgt.

Waarschuwing

De foto’s heeft de moeder op Facebook gezet. Als waarschuwing.
De schoenen lijken leuk maar zijn schadelijk voor kindervoetjes. Moeder Lisa heeft ook een beroep gedaan op de retailer om de schoenen terug te halen. De schoentjes zijn tot op heden nog in de webshop te koop.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Anneke zei

  Nooit problemen mee gehad en inderdaad zijn ze niet om mee buiten te spelen maar voor in het water of in de zee op het strand! Mijn dochter vond ze niet lekker zitten en nu mooie surfschoentjes gehaald, helemaal perfect, sluiten goed aan en geen last van rare sluitingen etc….! Snap niet dat he je kind hierop te lang last lopen, ze zijn bedoeld voor in en rond water anders gaat het plastic schuren… En al dat bloed kwam van 1 klein wondje, dus zo zie je maar weer dat mensen zo’n verhaal enorm opblazen!! Altijd eerst zelf kijken en goed lezen naar een verhaal en he eigen oordeel vellen en er niet klakkeloos vanuit gaan dat iets slecht is!! Kijk naar eens naar hoe wij zijn groot gebracht: zonder autostoeltjes, fietsstoeltjes en andere ‘veilige’ dingen! Zijn wij nu dan mishandeld? Dacht t niet! Zo dat was mijn relaas! Excuses! Moest ik even kwijt!

 • Jolanda zei

  Hallo deze schoentjes zijn voor in het water en niet voor dagelijks gebruik. Net wat Ingrid al heeft aangegeven een kind komt bij je. Zelf trek je toch ook niet de hele dag plastic schoenen aan.
  Klinklare onzin wat je nu schrijft. Geef het kind normale schoenen aan thuis.

 • Oh wat erg! Ik droeg vroeger ook altijd van die schoentjes. Maar nog nooit zagen mijn voeten er zo uit! Goed om dit te delen

 • A Engel zei

  Inmiddels oma..had ik dit probleem ook wel , bij mijn kinderen. Zelf plakte ik een goed plakkende pleister, op de binnenkant schoen, bij de .gesp. Bij mijzelf vanwege een nikkel allergie. Waterschoentjes zoals tegenwoordig, waren er niet. Helaas was het toen ook niet verantwoord, zonder te spelen in het zand (glas etc).

 • Sjoerdtje zei

  Het zijn niet voor niks waterschoenen. Die gebruik je als je kind in het water gaat spelen. Zelf loop je ook niet de hele dag op plastic schoenen. Maar goed dat ervoor gewaarschuwd word. Hopelijk lezen ouders dit, die hun kind hele dagen op dit soort schoenen laten lopen.

 • Tanja zei

  heb dit bericht eerder voorbij zien komen, en ook een foto van het schoongewassen voetje. Dat zag er een stuk minder erg uit. Daarbij zijn deze schoentjes natuurlijk niet bedoeld om mee buiten te spelen, maar voor in het water… Next is een super leuke shop, om hun naam nou zo negatief naar buiten te brengen vind ik niet echt correct

 • Ann zei

  Er zijn 2 kleine verwondingen waar het slotje zich bevindt. Het bloed heeft zich verspreidt onder het plastiek waardoor het lijkt alsof de wonden over de hele voet zitten. Deze schoenen dienen namelijk ook niet op buiten te spelen, maar om aan te doen in het water.
  Als je zo’n bericht verspreidt moet je wel alle informatie erbij zetten! Dit is het zwartmaken van een firma door fout gebruik vd ouders!

 • MB zei

  Ook bijzonder dat een moeder haar kind de hele dag op dit soort plastic schoentjes laat lopen dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen