Waar ben je naar opzoek?

Waar haal je als moeder je tijd vandaan?

2 minuten lezen Denise Bijker Denise Bijker
Waar haal je als moeder je tijd vandaan?

Tijd om te bloggen; ik wist afgelopen weken niet waar ik de tijd vandaan moest halen. De feestdagen, familie en tussendoor moest ik ook nog werken. Waar haal je als moeder je tijd vandaan? Het hield mij bezig en druk. Daarnaast het zorgen voor Fayn, die momenteel alle kanten op kruipt en veel aandacht vraagt. Het was druk, hectisch maar vooral gezellig. Toch ben ik wel weer blij dat de rust in huis weer terug is. De kerstspullen hebben hun plekje weer gevonden in de berging en de springstoel van Fayn is daarvoor weer in de plaats gekomen.

Druk kind

Man wat kan hij soms druk zijn. Momenteel wil hij alleen maar springen en staan. Vandaar dat we besloten hebben om de skiphop aan te schaffen. Ideaal! Hij kan zich daarin 360° graden ronddraaien. En aan de onderkant heb je een “springplank”. Kind blij, mama blij. 

Fayn zijn eerste kerst. Wat keken we hier naar uit. Speciale kerst kleertjes hadden we gekocht, van zijn nichtje had hij nog kerstsokken gekregen, en bij de Zeeman hadden we een my first Christmas slabbertje kunnen scoren. Helaas liep onze kerst iets anders dan gepland. Een dag voor kerst werd Fayn ziek. Koorts, snotteren, hoesten, huilerig en veel willen slapen. Gelukkig heeft mijn moeder een eigen kamertje voor hem, dus kon hij in alle kerstdrukte beneden toch nog zijn rust pakken. 

Mensen missen met kerst

Tweede kerstdag is Bryan met Fayn thuis gebleven en ben ik met de familie naar opa’s graf geweest. 14 jaar geleden op 2e kerstdag is hij overleden, en elk jaar bezoeken we zijn graf. Sinds twee jaar ligt oma er ook bij in, 2 bijzondere mensen, mijn grootste voorbeelden. Daarna bezoek ik altijd het graf van een lieve vriendin. Helaas heeft zij de strijd verloren tegen een ziekte die we tegenwoordig allemaal kennen. Al drie jaar lang moeten we haar missen en er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk. Hierna sluiten we met de familie altijd af op een terras. 

Weekendje weg tip (met baby)

De vrijdag na kerst moest ik werken, en daarna was het alweer tijd om de koffers in te pakken. Samen met vrienden gingen we een nachtje weg naar de kerstgrotten in Valkenburg. Mocht je dit volgend jaar ook bedenken, neem dan een draagzak mee. De grotten zijn wel toegankelijk met een kinderwagen, maar echt ideaal is het niet. We zaten in een hotel op 20 minuten rijden van kerststad Valkenburg. Fletcher wellness hotel Sittard, als je wilt staan de campingbedjes opgemaakt klaar in de slaapkamer, en ook in het restaurant waren ze erg lief voor de kinderen. Kindvriendelijk hotel dus! 

Dé inpaklijst voor vakantie met baby: wat neem je vooral wel (en niet) mee?

Laatst zijn we met het gezin een weekend weg geweest. Bryan baalde er zo van dat we sinds Fayn geboren is we eigenlijk elk weekend wel iets gepland hebben staan. Dus ik besloot daar iets mee te doen en spontaan…

  • Denise Bijker

Door met Oud en Nieuw

En als je dan de kerstdrukte achter de rug hebt is het tijd voor Oud en Nieuw. Hadden we eerst besloten om het thuis te vieren, zijn we uiteindelijk toch maar weer naar oma gereden. Fayn sliep gelukkig door alle herrie heen, maar werd om 12 uur wel even wakker van al dat geknal. Hij was heel goed te pas en keek zijn ogen uit! Nergens bang voor. 

Steeds maar die verplichtingen…

Ik vind het nogal wat. Al die verplichtingen mét kind. Kon je eerder gaan en staan waar je wilde, is het nu vooral aanpassen en rekening houden met. En ja daar hebben we zelf voor gekozen, en nee ik vond het echt niet erg. Het is alleen een heel verschil vergeleken met vorig jaar. Alleen dit jaar was het net iets mooier met jou erbij lieve Fayn!

Photo by freestocks.org from Pexels

Denise Bijker

Mijn naam is Denise Bijker, vriendin van Bryan, mama van Fayn Benjamin en catmom van onze huispoes Nala. Samen wonen wij drie hoog in Twente.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen