Waar ben je naar opzoek?

Vrouw bevalt in de bus: navelstreng afgebonden met schoenveter

1 minuut lezen Marian Alons
Vrouw bevalt in de bus: navelstreng afgebonden met schoenveter

Een zwangere vrouw moet een keuze maken of ze in het ziekenhuis wil bevallen of liever thuis. Voor een vrouw in Breda was er geen keuze: haar vliezen braken in de bus en de buschauffeur schoot te hulp: “Binnen twintig seconden was de baby geboren.”

Buschauffeur Frans Videler is er nog een beetje beduusd van want zoiets maak je natuurlijk niet elke dag mee. Omstreeks 20.30u reed de buschauffeur met een Arriva-bus van lijn 115 in Breda. Al snel merkte hij dat er iets met de vrouw aan de hand was. Hij nam
meteen contact op met de verkeersleiding die vervolgens de hulpdiensten in schakelden.

Lees ook: Vrouw bevalt in vliegtuig op 12.800m hoogte!

Ook de toezichthouders van Arriva maakten haast om bij de bus midden i
n het centrum van Breda te komen. Buschauffeur Frans zette de bus aan de kant, maar de bevalling was al begonnen. “Het ging echt heel snel, binnen twintig seconden was het kindje er al. Voor zover ik weet maken moeder en zoon het goed.”

Creativiteit

Via de telefoon werden de instructies van de hulpdiensten opgevolgd, omdat de toezichthouders er eerder waren dan de hulpdiensten. Het vraagt wel enkele creativiteit om een bevalling in een bus voorspoedig te laten verlopen. Met een schoenveter is de navelstreng afgebonden en het kindje werd in een sjaal gewikkeld. Snel na de geboorte kwam de ambulance en konden de kersverse moeder en haar pasgeboren zoontje naar het ziekenhuis worden gebracht.

Werkgever Arriva is trots op hun werknemers en laat weten: “Ze hebben professioneel gehandeld in een voor hun unieke situatie.” 

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen