Waar ben je naar opzoek?

Vriendinnen zoeken is (bijna) net zo moeilijk als een partner vinden

1 minuut lezen Marian Alons
Vriendinnen zoeken is (bijna) net zo moeilijk als een partner vinden

Iedere moeder (en ieder kind) is anders en daarom is het waarschijnlijk zo ontiegelijk moeilijk om een ‘geschikte’ mom date te vinden. Een moeder met wie het klikt en met wie je samen naar het park gaat (met kids natuurlijk). Heb jij zo’n vriendin?

Een mom friend is een moeder met wie je op één lijn zit, jullie delen dezelfde humor, jullie kids zijn ongeveer even oud en qua opvoeden snappen jullie elkaar he-le-maal. Als ze je een berichtje stuurt met ‘pff, zin aan wijn‘, stuur jij haar een foto terug van een huilend kind.

Maar hoe vind je nou zo’n vrouw met wie je echt mom bestfriends wordt? Ze liggen niet voor het oprapen! Er zijn zelfs apps voor om elkaar te vinden, zodat je samen kunt sparren, kletsen en opvoedtips kunt uitwisselen. Voor en na schooltijd lopen er genoeg moeders bij het schoolplein om hun kroost te brengen of te halen. Probeer even voorzichtig te peilen wat voor type het is, laat je kind spelen bij haar kind en bij thuiskomst: overhoren maar! Daarna kun je haar telefoonnummer vragen en voorzichtig beginnen te appen.

Lees ook: Aan al mijn (verwaarloosde) vriendinnen

Voor de eerste keer afspreken met een toekomstige mom friend kan nog wel spannender zijn, dan je eerste date met je partner. Want was als ze je overdreven vindt, ze al genoeg andere vriendinnen heeft of ze je maar zielig vindt? Je zal al je angsten moeten overwinnen om uiteindelijk toch tot die ene mom soulmate te komen.

En wauw, wat heb je een geluk als je haar gevonden hebt!

Kijktip

Deze filmpjes laten precies zien hoe moeilijk en spannend het is om met een moeder te daten.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties
 • Marsalina zei

  Wauw, dan ben ik wel heel erg gezegend met sowieso 2 mom friends (verkregen doordat onze kids bij elkaar in de klas zitten).
  En nog een paar mom friends die ik heb ontmoet in de speeltuin.
  Bij ons is het eigenlijk vanzelf gegaan. De kids hadden leuk gespeeld en bij ophalen of terug brengen even gekletst (even checken of dezelfde humor aanwezig was) en vervolgens een klik en dan maar winen en dinen! Kortom succes verhaal!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen