Waar ben je naar opzoek?

Lieve vriendin zonder kinderen ik wil je graag zeggen….

3 minuten lezen Anne
Lieve vriendin zonder kinderen ik wil je graag zeggen….

Lieve vriendin zonder kinderen,

Allereerst wil ik je graag vertellen hoe belangrijk je voor me bent. Al vele jaren delen we lief en leed. Jij bent de brandkast van mijn diepste geheimen. Ik hou van je tot de maan en terug. Ook al zijn onze levens zo anders. Daar, waar mijn leven de weg is ingeslagen van moederschap en die van jou richting ambitieuze carrièrevrouw.

Er is in de afgelopen jaren nogal wat veranderd. Ik ben moeder geworden. Ik heb leven gegeven aan twee kleine meisjes en die kleine mensjes hebben alle mensen die ik liefheb van hun voetstuk gestoten. Er is een liefde in mij gegroeid, waarvan ik niet wist dat die bestond.

Topprestatie

Ik wil je bedanken voor alle momenten dat jij je klakkeloos op die tweede plek hebt laten zetten. Hoe je mijn humeurige moodswings tijdens de zwangerschappen wat draaglijker voor me wist te maken door ineens voor de deur te staan met een bak ijs of een stuk chocolade. De keren dat je meeging naar de gynaecoloog wanneer manlief moest werken. Hoe jij het eerste pakje voor onze dochter cadeau hebt gedaan. En hoe jij, toen zij nog geen paar uur oud was, naast het bed stond om onze eerstgeborene te bewonderen. En mij dood te knuffelen om de topprestatie die ik had geleverd.

Hoe jij na haar geboorte er altijd voor mij was, ondanks dat ik zeer regelmatig geen tijd had voor jou. Tijdens de periode dat ik in de war was en niet wist wat ik met al mijn emoties en gevoelens naar mijn dochter toe moest. Dat jij mij toen ruimte gaf en liefde. Het serieus nam en niet wegwuifde. Dat je inzag hoe hard ik jou nodig had, terwijl ik op dat moment jou zo weinig terug te geven had.

Lees ook: 8 manieren om je pas bevallen vriendin te helpen

Lieve vriendin, Bedankt dat je het probeert!

Ik weet dat het voor jou moeilijk is om te begrijpen wat het is om een kindje te hebben. Maar ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken dat je het probeert.

Dat je het me niet kwalijk neemt dat ik je niet terugbel of wanneer het overduidelijk is dat ik niet naar je luister aan de telefoon, omdat mijn kleine meid net een glas melk omver stoot. Dat je net zo lief lekker een hapje met me gaat eten in plaats van nachten doorhalen in de kroeg. Dat je inmiddels weet dat jouw het-is-zes-uur-ik-ben-klaar-met-werken momentje niet het moment is om mij even relaxed vanuit de auto te bellen. Dat je weet dat dit tijdstip in ons huis SPITSUUR betekent. Dat ik liever ga shoppen voor de meisjes dan voor mezelf en dat ik soms gewoon een schop onder mijn kont nodig heb om toch mijn huis te verlaten zònder kinderen.

Toch blijf jij mij de wereld gunnen…

Ook weet ik dat je mij soms benijdt. Omdat ik deze liefde heb mogen leren kennen en hoezeer jij die steeds meer begint te missen. En toch blijf je mij de wereld gunnen. Luister je geduldig naar mijn klaagzang wanneer ik de dagen met kinderen te zwaar vind om te dragen. Dat jij mij de beste moeder van de wereld vindt, ook al zie je dat ik een ruggengraat van een weekdier heb en op elke reis stiekem tòch een cadeautje meeneem voor mijn dochters.

Ik hou van jou, tot de maan en terug. En ik hoop dat ik, mocht jij moeder worden, ik de vriendin voor jou kan zijn, zoals jij die voor mij bent.

Heel veel liefs,

Anne.

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen