Waar ben je naar opzoek?

Voor alle lieve (o)papa’s

2 minuten lezen Ik ben Helga
Voor alle lieve (o)papa’s

Bij Love2BeMama hebben we maandelijks een ander thema. Deze maand is dat: vaders. Ze zijn de belangrijkste mannen in het leven van (de meeste) kinderen. Hoe oud die kinderen dan ook zijn. Het zijn degene die er voor ons zijn, die van ons houden, ons steunen en die ons beschermen. In standaard gevallen althans. Ikzelf heb het ‘geluk’ uit zo’n standaard situatie te komen, met een hele lieve papa die al het bovenstaande heeft gedaan en nog veel en veel meer. Hij is, samen met mijn moeder, altijd mijn steun en toeverlaat geweest en ik kon en KAN simpelweg gewoon niet zonder hen.

Toch steekt dit thema wel een beetje

De andere kant is dat ik mijn dochter niet dit standaard plaatje kan bieden. Zij heeft geen vader die haar kan beschermen, die haar lief heeft, steunt en die er voor haar is. Zij heeft alleen een meneer die haar gemaakt heeft. EN ze heeft een moeder die haar stinkende best doet om, zo goed en zo kwaad als het kan, beide te zijn. Die alles uit de kast haalt om vader en moeder te zijn, maar die daarin niet altijd even goed zal slagen. Hoe ik ook mijn best doe, ze zal altijd een stukje moeten missen. Ik heb zelf s ’werelds liefste, stoerste, grappigste en gewoon ronduit meest fantastische papa van de wereld, dus ik weet wat ze mist. Dat maak ik niet allemaal goed, hoe graag ik dat ook zou willen. En ja, dat steekt soms wel eens.

Lees ook: 10 vragen aan single moeder Helga

Zij heeft wel een geweldige opa

Hoe geweldig mijn vader is, blijkt wel weer uit het feit dat zijn kleindochter alles voor hem is. Hij zou de wereld nog voor haar verplaatsen als het nodig was. Met twee keer knipperen krijgt ze alles bij hem voor elkaar. Zodra zij binnen komt straalt hij en ondanks dat zijn gezondheid hem soms wat in de steek laat, doet hij alles voor haar. Ik ben als dochter zijnde een klein treetje naar beneden ‘verstoten’ toen zij kwam en JA, dat is wat een goede vader in mijn optiek ook doet. Want ik zet mijn dochter op de eerste plaats en dat mijn vader dat ook doet vind ik alleen maar het mooiste wat er is.

Wij hebben dus geen Vaderdag maar (o)papadag

Op dit moment zijn ze op school druk bezig om iets heel moois in elkaar te knutselen voor alle papa’s. Helaas kan ik niet voorkomen dat mijn dochter hierdoor toch weer even met haar neus op de feiten gedrukt wordt over het feit dat ze dat niet heeft. Toch is zij straks net zo trots op haar mooie creatie, al is het dan voor haar opa! Met stralende oogjes en vol trots zal zij straks haar creatie overhandigen aan ‘s werelds liefste papa. Het feit dat dat mijn papa is maakt dat moment niet minder speciaal. Sterker nog, het maakt het voor mij en voor mijn vader net een klein beetje bijzonderder.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties
  • Wat een mooi stuk. Ook wel een beetj verdrietig maar zo te zien zijn jullie sterk. Lief dat opa zoveel betekend! Mooie inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen