Waar ben je naar opzoek?

Vlechtcursus, speciaal voor papa

1 minuut lezen denise Denise Meijer
Vlechtcursus, speciaal voor papa

Elke vrouw herkent het trauma wat ze hebben aan het beeld van hun moeder die hun haren deed. Voorafgaande aan school was het altijd een ware marteling. Stil zittend voor mama om de haren in een leuke visgraat-vlecht te knopen. Als het dan eens papadag was, ging het er wat minder pijnlijk aan toe en werd je als dochter zijnde slechts met een (on)gekamde kop met haren naar school gestuurd. Tenzij je een zeer geoefende vader had. Dan misschien met een schots en scheve paardenstaart.

Vlechtcursus, speciaal voor papa

Nou, dat beeld kunnen we anno 2016 gedag zeggen, want wisten jullie dat er een vlechtcursus voor vaders bestaat? Deze cursus blijkt ook nog eens een landelijk succes te zijn. Een ware hype! Zeg dus maar dag met je handje tegen de stofzuiger-staart, of een losse bos met klitten. Want het maken van creatieve kapsels is niet meer alleen voorbehouden aan moeders! Het creatieve brein achter de cursus? Patrick van Hoof. Die het papa-klasje aanvankelijk voor de grap in het leven riep.

Lees ook: 15 dingen die ik mijn dochters wil leren

Gescheiden vader

Als gescheiden vader kwam hij er namelijk achter hoe moeilijk het was om zijn dochters met een enigszins representatief kapsel de deur uit te laten gaan. Dus, besloot hij om zichzelf te laten bijscholen bij de plaatselijke kapsalon. Met succes! Inmiddels is hij expert in de vlechtkunst en tovert hij zonder moeite een haarband-diadeem-vlecht in de haren van zijn meisjes.

Lees ook: Ode aan papa’s

Team Kappers

Helemaal nieuw is de cursus niet, aangezien deze al 10 maanden bestaat, maar in deze periode is het wel uitgegroeid tot een waar succes! Patrick kan rekenen op veel gelijkgestemde vaders, die allemaal graag willen weten wat ze kunnen doen met de haartjes van hun kleine prinsesjes.

Brood

Kappersketen ‘Team Kappers’ ziet in ieder geval wel brood in de zogenaamde papa vlechtcursussen en zal deze aanbieden in hun 75 filialen.

Welke vader zou jij wel eens op vlechtcursus willen sturen? Tag ze op Facebook!

Bron beeld: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen