Waar ben je naar opzoek?

“Verneder je kind niet met een tatoeage van zijn naam” 

1 minuut lezen Marian Alons
“Verneder je kind niet met een tatoeage van zijn naam” 

Schrijfster Sabrina van het Australische kidspotcom.au is er heel duidelijk in: neem geen tatoeages met de namen van je kinderen. Volgens haar is dit beschamend voor je kinderen.

Vroeger was je asociaal als je een tatoeage had en mocht je van je ouders absoluut geen. Tegenwoordig is het hartstikke normaal dat Jan en alleman met een eeuwige schilderij op het lichaam rondloopt. Het is hartstikke hip, want papa en mama zijn ook geïnjecteerd met inkt. Bekende sterren als David Beckham en Jessica Alba tatoeëren de namen van hun kinderen op hun lichaam. Volgens Sabrina Rogers-Anderson is dat nou net een brug te ver.

Lees ook: 20x Moeders met een tatoeage

Zelf heeft ze ook drie tatoeages, maar de namen van haar kinderen zal ze niet op haar lichaam laten zetten. “Ik denk niet dat er ook maar één goede reden is om een naam te tatoeëren”, aldus Sabrina. Niet voor niks zijn tatoeage cover-ups en het verwijderen van tatoeages met lasers zo populair, zegt ze.

Veel mensen reageren: “Mijn kinderen blijven altijd mijn kinderen, dus krijg ik geen spijt.” Volgens Sabrina is de kans groot dat jouw kinderen zich kapot schamen als ze met jou op het strand lopen en er supergroot op je rug hun naam prijkt. En als de naam van het andere geslacht is, vraagt iedereen zich voor altijd af of het nu een tatoeage is van je partner, je kind, je vader etc.

Lees ook: Een tattoo voor mijn kindje – doen of niet?

Ze zegt wel begrip te hebben. Mensen houden zielsveel van hun kinderen en willen dat voor eeuwig bekrachtigen. Je hebt natuurlijk uren in boekjes zitten neuzen en op websites zitten scrollen naar dé naam voor je kindje en dat wil je aan iedereen laten zien. Jouw kind kan zelf niet kiezen of zijn naam wel of niet voor altijd op jouw linkerarm komt te staan. Sabrina: “Het is de naam van je kind. Als je van iets houdt, geef het vrijheid.” 

Heb jij de naam van je kind getatoeëerd en zit daar een mooie, bijzondere betekenis of herinnering aan? Mail je verhaal + foto naar [email protected]

Bron afbeelding: Pixabay

Reacties
 • Francina zei

  Ik heb mijn kinderen wel op mijn lijf staan maar dan niet de namen. Ik heb bewust gekozen voor bloemen ipv namen maar ik denk dat ieder dat voor zich moet bepalen.

 • Margit zei

  Ik ben super trots op de tatoeage met de namen van mijn kinderen .. hij staat op mijn pols en is versierd met een roze bloem voor mijn dochter en een blauwe bloem voor mijn zoon.. mijn dochter van 3 weet precies welke haar naam is omdat er roze in zit.. mijn kinderen schamen zich niet voor mij of de plaatjes die ik heb.. ze zijn trots op een hippe stoere moeder die met trots hun naam draagt.. ze willen elke dag even kijken naar dat moois en mijn dochter kan niet wachten tot ze 18 is om er samen 1 te laten zetten.. (dat zijn haar woorden nu teminste) .. mijn eigen ouders zijn antiek tatoo maar de tatoo van de kinderen vinden ze toch heel mooi

 • Armanda zei

  Ik heb in gewone lettertype dus niet extreem groot de naam van mijn dochter op mijn onderarm, samen met haar eigen hartslag. Ik ben hier super trots op, en zie geen reden waarom mn dochter zich hiervoor zou schamen later.. Verder kan het me niks schelen wat onbekende mensen er van denken. Mijn dochter heeft een stofwisselingsziekte, en het hartslagje was van een ecg, waarin we hoorden dat haar hartje dankzij medicijnen “gewoon” was geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

 • 4 dagen geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

 • 5 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 3 maanden geleden
 • 1 minuut lezen