Waar ben je naar opzoek?

Deze vrouw heeft seks met haar kind aan de borst

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Deze vrouw heeft seks met haar kind aan de borst

Dat je, als je eenmaal moeder bent geworden, je privacy gedag kan zeggen is een gegeven. Dat is één van de ongeschreven regels van het moederschap. Je kiest er niet voor, het overkomt je.

Over in borstvoedingsmodus

Nu is de mate van privacy die je over zal houden mede afhankelijk van jezelf.
Zo kies ik ervoor om mijn baby bij mij op de kamer te laten slapen en kies ik er voor om haar overal mee naartoe te slepen. Ze gaat mee winkelen, mee naar verjaardagen en niet omdat het moet, maar omdat het kan!
Nu kan het natuurlijk ook zo zijn dat het simpelweg nodig is dat je jouw baby zo dicht mogelijk bij je te houden. Als je (live) borstvoeding geeft, bijvoorbeeld.
Een prestatie, want ik denk dat iedere moeder wel weet hoe rete-irritant het kan zijn als je alles waar je even mee bezig was moet laten vallen om over te gaan in borstvoedingsmodus. Maar goed: alles voor de kinderen, toch?

Lees ook: Deze vrouw geeft haar kind al 4 jaar lang borstvoeding 

Natuurlijk of gestoord?

Dat moet YouTube borstvoeding-goeroe, Tasha Maile ook gedacht hebben. Haar YouTube-kanaal staat bol van borstvoedingstips en zo zijn er ook meerdere filmpjes te vinden terwijl ze bezig is met het tandemvoeden van haar zoons, die inmiddels vijf en twee jaar oud zijn. Het voeden doet Tasha zelfs al is ze net bezig met één van haar work-outs als dat nodig is! Ze stopt, laat zich vallen en voeden maar. Wat een bikkel!
“Moeders doen wat ze moeten doen,” zo stelt Maile. Hoewel ze beaamd dat het soms best irritant kan zijn. Stoppen waar je mee bezig was om borstvoeding te geven. Het filmpje waarin ze haar training onderbrak om haar zoons te voeden, ontving veel kritiek, maar persoonlijk zie ik hier niets geks. Of toch wel?

Seks met een kind aan de borst

Tasha geeft namelijk ook toe dat ze seks heeft TERWIJL ze haar zoontje de borst geeft. “Seks is natuurlijk,” zo schrijft Tasha. Ze vindt het onzin dat er een taboe rust op seks en dus ook het vrijen tijdens de borstvoeding. Want waarom zou je je kind afschermen van iets wat zo normaal is als krabbelen aan je kont? Nou euh… Ik heb hier lang en hard over nagedacht, want ergens ben ik van het ‘leven en laten leven’-principe en ik heb ook wel eens drie afleveringen van ‘The Clientlist’ gekeken terwijl mijn baby tevreden lag te tutten aan de tiet. Niet mis mee al zeg ik het zelf.

Maar hoewel privacy zeldzaam is als je eenmaal ‘geworpen’ hebt: Er BLIJVEN dingen die je gewoon niet doet met een baby aan je lijf geplakt.

Bungeejumping bijvoorbeeld (want gevaarlijk) of fitnessen (want onwijs onhandig) en poepen (ook volstrekt natuurlijk en in sommige gevallen onvermijdelijk, maar niet erg hygiënisch en ontspannen. Toch?).

Lees ook: 7x borstvoeding promoten doe je NIET zo!

O, hell no!

Seksen met je kind aan de borst heeft voor mij meerdere redenen waardoor ik persoonlijk, iets heb van: O, hell no! Zo lijkt het mij allesbehalve ontspannen om jezelf te laten piepen, terwijl je bezig bent met zoiets intensief als borstvoeding geven. Niet te vergeten dat het alles behalve lustopwekkend is om ‘intiem’ te worden met je kind als (een prominent aanwezig) derde wiel.

En ja. Seks is natuurlijk. Tenslotte worden baby’s vandaag de dag nog steeds niet geboren via een rode kool, maar hoe ‘natuurlijk’ is het allemaal nog als een schoolgaande kleuter mama en papa probeert na te doen met een klasgenootje?

Betekent dit dat je als ouder zijnde soms moet stoppen in ‘the heat of the moment’, om over te gaan op de orde van de dag? Ja? Is dat (even grof uitgedrukt) kut? Uhh… Ja!

Maar moeders doen wat ze moeten doen (om Tasha haar eigen woorden te gebruiken) en dit geval is hier maar één logische optie te bedenken:

Koppel je kind af, leg deze in zijn bed en ga dan pas van bil! Punt.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay – Bron: Mouths Of Mums

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen