Waar ben je naar opzoek?

Vermoeide ouders naar de sportschool voor slaapoefening

1 minuut lezen Marian Alons
Vermoeide ouders naar de sportschool voor slaapoefening

Slapen is voor veel ouders een werkwoord waar ze over dromen. Ze weten wat het inhoudt maar zijn al jarenlang niet meer goed uitgerust. Een Britse sportschool springt hier op in en komt met een ‘napcercise’, simpelweg vertaald: slaapoefening.

Het is niet echt een zware oefening, je valt er waarschijnlijk niet van af of kweekt er geen spieren mee, maar het is wel goed voor je lichaam. Zeker na een zware nacht hebben ouders vaak geen puf meer om te sporten. Bij deze sportschool kunnen ze daarom weer rustig bijkomen met een dutje, uh oefening.

Slaapverwekkende oefeningen

De bedoeling is dat je zo’n 45 minuten gaat slapen. En één ding scheelt je hoeft niets mee te nemen: een bed, deken en zelfs een oogmasker zijn aanwezig! Voordat je gaat slapen begin je eerst met een kwartiertje rek- en strekoefeningen. Zo maak je alle spieren lekker los. Als het licht uitgaat, kunnen de uitgeputte ouders heerlijk een tukkie doen in een geluidsdichte ruimte.

Lees ook: Lieve kinderen, mama wil maar één ding. MAMA WIL SLAPEN!

Een powernap is bewezen goed voor je lichaam! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat zo’n dutje iedere dag zorgt voor een beter concentratievermogen en ook heb je minder last van stress. Volgens de sportschoolhouder zorgt het daarnaast ook nog eens voor een fris hoofd, een beter humeur en het zou zelfs calorieën verbranden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen