Waar ben je naar opzoek?

Afgedankte adoptiekinderen bieden zichzelf aan op de catwalk

1 minuut lezen Marian Alons
Afgedankte adoptiekinderen bieden zichzelf aan op de catwalk

In een reportage van het VARA-programma Zembla is te zien hoe adoptieouders na weken of soms na jaren besluiten dat ze hun adoptiekind niet meer willen. De afgedankte adoptiekinderen lopen over een catwalk om zichzelf te presenteren aan hun  nieuwe adoptieouders.

Het is in Amerika compleet normaal en gewoon legaal en dat was goed te zien in de uitzending ‘Wegwerpkinderen’ van Zembla. Door op deze manier met kinderen om te gaan wordt het een adoptiemarkt en -handel. Modeshows waarbij de kinderen zichzelf moeten aanbieden aan (weer) nieuwe toekomstige adoptieouders. Kinderen worden mooi gemaakt, krijgen make-up op en zelfs een eigen flyer. En als ouders denken hun kind ‘gevonden’ te hebben, dan mag het kind ook op proef mee naar huis.

Lees ook: Adoptiemoeder schrikt van uiterlijk baby en kiest het hazenpad

Wat voor effect moet dit hebben op de kinderen! Erg schokkend. Sommige kinderen worden vier keer verplaatst en kennen dus ook 4 adoptieouders.

Verkeerde intenties

Ontstaan vanuit een mooi idee om kinderen een nieuwe kans te geven om op te groeien in een warm gezin. Maar het gaat niet altijd zo in de praktijk. Franse journalisten kwamen erachter dat er een tweedehands markt is waar de adoptiekinderen het product zijn. Er staan duizenden kinderen te koop, hopend op -dit keer wel- een echt liefdevol gezin. Die adoptiemarkt is zeker niet veilig! Elke gek kan op die manier een kind adopteren en met verkeerde intenties kan dat vreselijke gevolgen hebben. Er zijn verhalen beken waarbij de kids bij criminelen terechtkwamen en leden onder seksueel misbruik.

modeshow catwalk adoptiekinderen adoptie

Schokkend! Heb jij het gezien? Bekijk hier de reportage.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen