Waar ben je naar opzoek?

Verlenging vaderschapsverlof uit de ijskast gehaald

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Verlenging vaderschapsverlof uit de ijskast gehaald

Eigenlijk is iedereen er al van overtuigd dat papa’s langer vaderschapsverlof moeten krijgen, alleen moet het nog even in de wet vastgelegd worden. Dat dreigde langer te duren, aangezien het huidige kabinet het in de ijskast had gezet om door een volgend kabinet op te pakken. Maar dat is er nu ook weer uitgehaald!

Een meerendeel van de Tweede Kamer wil nu versneld het voorstel van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher bespreken. Hij zegt zelf: “Vaders met een pasgeboren baby moeten nu zo snel mogelijk langer verlof krijgen De vader of partner kan niet vroeg genoeg bij het leven en de opvoeding van een kind betrokken worden.” Amen!

Lees ook: Bijna 70% van de vaders wil uitbreiding van vaderschapsverlof

Nog niet te vroeg juichen!

Hoewel dit natuurlijk veelbelovend klinkt, moeten we nog niet te vroeg gaan juichen. Er wordt namelijk enkel nog gesproken over een verlengen van drie dagen, dus van twee naar vijf verlofdagen als de baby is geboren. En dit gaat dan waarschijnlijk pas gelden vanaf 2019.

Het is aan een volgend kabinet om hier nog meer dagen aan toe te voegen, vindt Asscher. Maar of dat ook gaat gebeuren is nog even afwachten, niet alle partijen zijn namelijk voor. Zo wijst onder andere de VVD het voorstel nog af, vanwege de financiële risico’s.

Bron: Nu.nl

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen