Waar ben je naar opzoek?

Verkouden tijdens de zwangerschap: WAT NU?

2 minuten lezen admin Love2BeMama
Verkouden tijdens de zwangerschap: WAT NU?

De griepjes en verkoudheden zijn weer in het land. Als mama in wording kan je jezelf maar best goed beschermen. Jezelf lekker induffelen voor je het huis uitgaat, griepvaccin halen, lekker slapen, goed eten en vaak je handen wassen zijn erg belangrijk.

Helaas is de weerstand van een zwangere vrouw verzwakt en je hebt het sneller te pakken dan je denkt. Als zwangere vrouw behoor je samen met oudere mensen tot een risicogroep en is het aan te raden een griepvaccin te nemen. Wist je dat die gratis is? Je kan het zo aanvragen via je huisarts.

Lees ook: De eerste babywellness in Nederland is geopend

Natuurlijke middeltjes

Een week voor mijn uitgerekende datum kreeg ik een flinke verkoudheid te pakken. Normaal zou ik voor het sterke spul gaan en een geweldige neusspray nemen in combo met een stevige aspirine en keeltabletten. Maar nu ik zwanger ben, is het toch even uitkijken. Ik probeerde eerst de natuurlijke middeltjes en klassiekers.

Neus en keel spoelen met zoutoplossing, massa’s citroenthee met honing, een opengesneden ui naast mijn bed, dampende douche en dafalgan tegen koortsig gevoel. Normaal helpen deze middeltjes echt prima! Ik kan ze dan ook iedereen aanraden, en voor velen zal het ook heel erg goed helpen en je verkoudheid snel weg zijn.

Alleen maar slechter

Maar het beterde helaas niet. Na vier dagen ging het alleen maar slechter. Vooral de nachten waren een hel. Ik was ook erg bang. Bang om in arbeid te gaan, met een neus die verstopt zat en eens stevige, diepe hoest. Bang om mijn kindje te besmetten. Ik wilde ook geen geneesmiddelen slikken, zonder eerst een arts om raad te vragen. Mijn tip! Vraag altijd eerst om geneeskundig advies voor je zelf gaat freestylen met geneesmiddelen.

Opletten met neussprays!

Zodus naar de apotheek om raad. Daar kreeg ik medicaps mee (soort keelpastilles die niet gevaarlijk zijn tijdens de zwangerschap) en een zachte neusspray. Hier wel even mee opletten! Sommige neussprays zijn erg schadelijk tijdens de zwangerschap. Kies dus voor een zachte spray met kamille of spray voor baby’s. Zelf ben ik goed geholpen met ‘nesivine’ een spray ook geschikt voor baby.

Lees ook: It is the season to be… sick! Deze 18 tips helpen je kleintje…

Daarnaast kreeg ik een natuurlijke hoestsiroop mee ‘thymotil’. Deze siroop op basis van Thym, stilt de keelpijn en maakt de luchtwegen vrij. De siroop is ook geschikt tijdens de borstvoeding en voor kinderen. Leuk weetje (aangezien we al massa’s kilo’s zijn bijgekomen) Deze siroop is suikervrij 😉

Verzorg jezelf goed

Wees voorzichtig met geneesmiddelen en laat je ALTIJD adviseren door arts of apotheker. Hopelijk ben ik weer helemaal fit tegen de bevalling. Voor alle mama’s in dezelfde situatie verzorg jezelf goed en wacht niet te lang een arts te raadplegen. Drink ook voldoende water zodat je lichaam gehydrateerd blijft.

BroFoto door Polina Tankilevitch via Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen