Waar ben je naar opzoek?

Ja, ik ben zo’n moeder!

2 minuten lezen Ik ben Helga
Ja, ik ben zo’n moeder!

Wanneer ik op Social Media zit, zie ik altijd twee ‘type’ mensen. Je hebt de: Alles-is-ruk-klote-en-kortom-Uitermate-Teleurstellend-mensen.
Of je hebt de: Alles-is-perfect-kijk-eens-wat-ik-allemaal-doe-en-dat-zonder-ook-maar-één-zweetdruppel-te-produceren-mensen.

Ik ben niet zo’n moeder. Mijn leven is niet altijd kommer en kwel, maar ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Bij mij komt het meer in de buurt van rozengeur en wodka lime. Ik doe mijn best en als het dan niet lukt? Dan doet een borrel/ jankpartij/ flinke scheldpartij of gewoon simpelweg met dingen gooien, wonderen. Dat ik niet perfect ben boeit me niet. Maar om alvast op wat lange tenen te trappen en de perfecte mama maffia wat op te schudden hierbij de redenen waarom ik niet perfect ben.

Lees ook: Maandelijkse ongemakken. Waarom nog?

Want ik ben zo’n moeder die:

 • haar kind van vijf in het weekend alleen naar beneden laat gaan EN tv laat kijken, zodat ik me nog een keertje extra om kan draaien.
 • in het weekend haar kind langer op laat blijven om gezellig samen tv te kunnen kijken. Als ze te moe is, valt ze vanzelf in slaap.
 • wel eens luidkeels vloekt! Als ik mijn teen voor de duizendste keer keihard stoot aan de tafelpoot hoor je mij echt geen “Oh, grote grutjes” brullen hoor!

In de ochtend ben ik al helemaal zo’n moeder die:

 • haar kind net iets te vaak chocopasta op haar brood geeft omdat:
  1) mijn koelkast iets vaker dan gepland leeg is
  2) ik in de ochtend geen zin heb in gezeur
 • haar dochter voor lul laat lopen in een zelf gekozen outfit. Maakt mij het nu uit dat rood, paars, geel en groen niet de ideale combi zijn? No way dat ik om half zeven s’ochtends die discussie aanga!
 • aan kleding ruik om te kijken of het nog wel “een dagje” mee kan. Die mega grote grasvlek op haar kont was mij echt niet opgevallen. Sorry… Of nee, eigenlijk niet. Ik blijf wassen. De groeten.

Lees ook: Aanrader voor ouders en kids: Kidsproof tablet Kurio Tab Advance

Aan het einde van de dag nog steeds die moeder die…..

 • wel eens uitvalt om praktisch niets. Gewoon omdat ik ook moe, geïrriteerd of gefrustreerd ben. Nee, die uitbrander was niet verdient, maar het schoot er gewoon even uit (oeps).
 • altijd een lege snoeptrommel heeft als dochterlief erom vraagt. Niet omdat ik van de anti-suiker maffia ben. Gewoon, omdat ik met een vreetbui alles zelf naar binnen (heb) (ge)werk(t).
 • Haar kind extra vroeg op bed gooit omdat ik gewoon moe, geïrriteerd of gewoon even uitgeblust ben. Soms gooi ik haar zelfs eerder op bed zodat ik dan nog net op tijd mijn favoriete tv serie kan kijken.

En ja, dat kind met die tandpasta vlek op haar kin en die bananenvoeten? Ja, die is van deze moeder met ontplofte haren en de mascara van gisteren nog op haar wang. Ik doe allerlei dingen die ‘niet goed’, pedagogisch verantwoord of opvoedkundig correct zijn. Maar mijn dochter is een vrolijk en blij kind, en ik ben een hele gelukkige moeder. Een die gewoon af en toe een borrel nodig heeft!

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 8 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 8 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 8 maanden geleden
 • 4 minuten lezen