Waar ben je naar opzoek?

Verantwoord snoepen; wat is mogelijk?

2 minuten lezen Redactie Commercieel
Verantwoord snoepen; wat is mogelijk?

Toen mijn kinderen jonger waren kon ik ze voorschotelen wat ik wilde. Maar nu ze ouder worden, wordt hun aandacht getrokken door kauwgom, koekjes en snoep. Ik ben geen moeder die ze alles verbiedt, maar ik houd wel een oogje in het zeil en bepaal wat ze wel en niet krijgen. Ze mogen in ieder geval wel af en toe een snoepje, dus met mate.

De kikkers, colaflesjes en goudberen? Wie kent ze niet? In 1920 rolde de eerste snoepjes van HARIBO van de band. Dat is echt heel lang geleden… Eigenlijk niet voor te stellen dat men toen ook al dol was op snoep. Door de jaren heen zijn we er wel achter gekomen dat suiker niet altijd een goed effect heeft op je lichaam en zeker niet op het lichaam van kinderen. We willen onze kinderen, waar kan, goed beschermen. Maar het snoepen helemaal verbieden vind ik niet persé nodig. Je kunt er beter bewust mee omgaan. Ik wil mijn kinderen namelijk laten genieten en daar hoort ook echt wel een snoepje op z’n tijd bij.

Snoep met minder suiker

Ik denk dat veel ouders er net zo over denken: Snoepen mag, maar met mate. Ik heb het geluk dat mijn kinderen ook dol zijn op komkommer en paprika bijvoorbeeld. Zo blijft het bij hen prima in balans. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om ze verantwoord te laten snoepen. Want graag heb ik dat ze minder suiker binnenkrijgen. Als het mogelijk is, waarom niet?

HARIBO lanceert snoep met 30% minder suiker

Eerlijk is eerlijk; snoep moet voor mijn kinderen wel écht snoep zijn.
Ik ben daarom heel blij dat HARIBO snoep lanceert waarin 30% minder suiker zit. HARIBO heeft drie nieuwe vrolijke varianten ontwikkeld: Fruitilicious, Fruity Pinguings en Scuba Mix. Deze fruitgom varianten bevatten 30% minder suiker. Hoe minder suiker hoe beter, dus ik ben er blij mee. HARIBO vindt het belangrijk om consumenten goed te informeren over de ingrediënten, voedingswaarden en portiegrootte zodat iedereen een bewuste keuze kan maken.

In de smaaktest:

Snoepen mag af en toe en dan nu ook nog eens met minder suiker… Maar als het percentage suiker verminderd wordt, is het snoepje dan nog wel echt lekker? Ik kan het ‘t beste door mijn eigen kinderen laten testen:

Dochter V. had het rijk voor zichzelf vanmiddag en wilde maar al te graag wat snoepjes uitproberen!

Ik heb haar de verschillende snoepjes gegeven zonder te zeggen dat er minder suiker in zat. Stuk voor stuk verdwenen ze met smaak in haar mond. Ik heb haar gevraagd of het lekker was en het enige wat ik hoorde was: “Hmmm, jaaa!”.
Kortom, de conclusie is dat mijn dochter ze heerlijk vond en ervan genoot zoals van ander snoep (met suiker). Complimenten voor HARIBO; wel minder suiker maar dezelfde smaak als die je van hen gewend bent!

En inmiddels staat er bij mama op kantoor ook een lekkere pot snoep. Stttt… niet verder vertellen…

Dit is een gesponsorde blogpost.

Reacties
  • deb zei

    30% minder suiker,30% meer zoetstof? Geloof niet dat ik dat nu een verbetering vind..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen