Waar ben je naar opzoek?

Mama en haar geheime ‘speelgoed doos’

1 minuut lezen denise Denise Meijer
Mama en haar geheime ‘speelgoed doos’

Ik heb een zogenaamde speelgoed doos. Of eigenlijk is het een lade. In een kastje naast mijn bed. Net zoals de speelgoedkist van mijn kinderen, is deze gevuld met allerlei ‘speelgoed’. In verschillende kleurtjes, maten en voor verschillende doeleinden. En allemaal, helemaal van mij!

Mijn speelgoedlade is overigens zo vol geraakt, omdat ik op een bepaalde manier door schade en schande ‘wijs’ ben geworden. Er zit dan ook speelgoed in wat ik wel eens heb gebruikt, niet beviel en onderaan de stapel is belandt.

Lees ook: Imperfect is perfect genoeg!

Sommige speeltjes zijn leuk om samen mee te spelen. Met anderen speel ik toch liever alleen. Er zitten exemplaren bij die snel stuk gaan. Van een letterlijke ‘kutkwaliteit’. En van sommigen weet ik niet zo goed wat ik er mee moet.

Te veel herrie

Het gros maakt veel te veel herrie. Iets wat rustig spelen weer onmogelijk maakt. De stille zijn vaak te hard, te koud, of ze lijken veel te veel op een fout filmattribuut.
Soms behaalt het speeltje zijn doel niet. Soms schiet het er mijlenver voorbij.
Soms slaan ze de plank (heel erg mis) en vraag je jezelf grofweg af voor wiens ‘plezier’ het speelgoed bedoeld moet zijn.

Dan de batterijen. Ik maar denken dat een speelgoedkeyboard elektriciteit vreet. Ervan uitgaande dat je de juiste batterij überhaupt nog ergens hebt liggen, want tsja…
Ook dat is nog weleens een ding.

Maar…

Zoals iedere speelgoed doos, heeft ook die van mij zo zijn favorieten. Items, waar je eigenlijk gewoon niet meer zonder wilt. Speelgoed, dat je tevoorschijn haalt, elke keer dat het even ‘kan’.

Niet te groot, te klein, te hard of te luid. Voor alleen, of met zijn twee. Met precies de juiste kleurtjes en oplaadbaar. ‘Groen’, dus. Zoals dat anno 2018 eigenlijk gewoon hoort! ‘Vriendelijk’ zeker met oog op het gebruik. Duidelijk. Omdat ‘puzzelen’ met speeltjes niet altijd even bevorderlijk zal zijn.

Lees ook: Help! Minnie Mouse is overal! 🙂

Kwaliteitsspeelgoed, voor eindeloos ‘speelplezier’.
Speelgoed dat zijn belofte waarmaakt. Dat zijn doel niet voorbijschiet, maar duidelijk raakt.

Dan niet één, maar wel vijf(!) keer!

Nieuwsgierig geworden over welke favorieten ik het heb? Neem een kijkje op de website van Funfactory. Voor een waardevolle aanvulling op ‘mama haar speelgoedkist’. 

Fun Factory Vibrators

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen