Waar ben je naar opzoek?

Veilig onderweg met je kind? NIET met de taxi!

2 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
Veilig onderweg met je kind? NIET met de taxi!

Stom verbaasd was ik toen de taxi voor onze deur verscheen. Voor zoonlief was er een maxicosi, maar voor dochterlief (net 4) helemaal niks. Echt waar? “Dat is beleid”, aldus de chauffeur. Ondanks dat ik met nadruk had verzocht om twee AUTOSTOELTJES. Kreeg ik dus een maxicosi en helemaal NIKS. Mijn meisje naast mij in de gordels. Yikes!!

Zo klein als zij is – nog net geen 104 cm – liep de gordel net onder haar nek door. Niet fijn!

Zonder autostoel in de taxi

Maxicosi nodig?

Je weet gewoon, als je een ongeluk krijgt, dan vliegt zij er uit, en overleeft ze het hoogst waarschijnlijk niet. Die gedachte. Even heb ik getwijfeld of ik wel in zou stappen, maar we hadden een vlucht te halen. Ik was pissig op het taxibedrijf. Niet om de regels, die blijkbaar ruimer zijn voor taxi’s, maar omdat ik er met nadruk om had verzocht op het online reserveringsformulier. Twee maal! Een maal bij de wensen en een maal bij de vraag: “Maxicosi nodig?”

Lees ook: Baby’s lopen gevaar in autostoeltjes

Je begint je reis gewoon niet zo lekker als het al zo gaat. Een beetje research leerde mij later dat het inderdaad niet nodig is. Taxi’s die je aanhoudt, hebben sowieso nooit een stoeltje of maxicosi bij zich. Dus, daar zijn je kleintjes altijd onbeschermd.

 

Begrijpelijk, maar raar die afwijkende regels voor taxi’s

Tuurlijk, ik begrijp heel goed dat het nogal gedoe is en dat de ruimte in de auto en kofferbak beter benut kan worden. Toch zou het al heel simpel zijn om bijvoorbeeld bij Schiphol (bij de wachtende taxi’s) in ieder geval altijd een of twee taxi’s paraat te hebben met een maxicosi en kinderstoeltje of tenminste een stoelverhoger.

Je wilt het als taxibedrijf toch niet op je geweten hebben? Het zou maar gebeuren! Wat dan? Worden de handen dan in onschuld gewassen?

Van waar toch dat gekke maas in de wet voor taxi’s? Heren en dames politici. Leg het mij eens uit, Melanie Schultz? U bent tegenwoordig toch de minister van Verkeer? Kunt u er wat aan doen om ervoor te zorgen dat kinderen OOK in taxi’s veilig vervoerd kunnen worden?

Lees ook: Help, we gaan op vakantie!

TIP: Bel er achteraan!

Voor papa’s en mama’s die met de taxi naar het vliegveld gaan, zoals wij dat deden, kan ik alleen maar aanraden om het aan te vragen, en hier nog eens achteraan te bellen. Grote kans dat je anders voor een voldongen feit staat, zoals wij. Zeker als je met Taxi Midland reist. Let op: Goedkoop, maar vaak te laat, en op de terugweg kwamen ze zelfs niet opdagen. Daar sta je dan met twee kinderen midden in de nacht. Blijkbaar, omdat ze niet met mijn klacht konden omgaan…? Kinderachtig. In plaats van er een les uit te trekken…

Zitverhoger niet hetzelfde!

In de auto zit je kindje meestal tot een jaartje of vier in een kinderstoeltje. Tegenwoordig vaak langer, nu blijkt dat een zitverhoger bij lange na nog niet dezelfde bescherming biedt aan je kleintje, als een autostoeltje. Zou je bij een auto-ongeluk betrokken raken, dan is je kind beter beschermd aan de zijkant in een autostoel. Zo simpel is het.

Gelukkig zijn wij veilig en wel thuis gekomen. Geen ongelukken. Geen ellende Je denkt er wel aan. Je bereid je voor, maar in the end, heb je meestal geen controle. Gevalletje loslaten dus 😉

Laat dat nu net een van mijn zwakke kanten zijn 😉

Let it Goooooooooooooo.

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen