Waar ben je naar opzoek?

Rot op met je koortslip!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Rot op met je koortslip!

Er zijn nog steeds mensen die denken dat een koortslip onschuldig is voor baby’s. Really? Waarom geloven ze daar nog steeds in? Blijf gewoon ver uit de buurt van een pasgeboren baby (en ook andere mensen want het is zo besmettelijk als ik weet niet wat) als je een koortslip hebt. 

Een koortslip IS gevaarlijk. Dat is een feit. Er zijn ouders die hun dochter zijn verloren aan het herpes virus. En dan wil je het nog steeds onschuldig noemen? Ik snap wel dat je pasgeboren baby’s het liefst knuffelt (al denk de moeder daar soms anders over) maar doe dat gewoon niet met een koortslip. Kom dan gewoon niet op bezoek, blijf ver uit de buurt. Want als het misgaat dan zijn de gevolgen niet te overzien…

Lees ook: 10 types die niet op kraamvisite hoeven te komen

Afgelopen week dook er weer een foto op op Social Media van een Britse moeder en haar 14 maanden oude zoontje Oliver. Het jongetje zat onder de blaren. Hij is besmet geraakt met het virus, door een koortslip. Ben je eenmaal besmet? Dan verdwijnt het virus nooit meer uit je lichaam en blijf je er altijd last van houden. Maar voor baby’s kan het zelfs dodelijk zijn.

Lees ook: Een koortslip; ‘het onschuldige’ gevaar…

Laat de foto een waarschuwing zijn!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
  • E.sijkens zei

    Mijn zoon kreeg het met 3 maanden en moest met spoed naar het ziekenhuis hij had het op zijn oog en kan hierdoor ook nog eens blind raken hij is nu 11 en blijft het bij zijn oog terugkomen met als gevolg telkens naar het ziekenhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

  • 8 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Zomerkamp groep 8: Hoe bereid je jouw kind voor op schoolkamp?

  • 11 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Het brein van een kind: zo werkt het kinderbrein!

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen