Waar ben je naar opzoek?

Vakantieverhalen

Vakantieverhalen

Het is inmiddels traditie geworden: iedere keer dat we op vakantie zijn, vertel ik ’s avonds voor het slapengaan een verhaal over Lotje en Jantje. Twee fictieve personages die verdacht veel weghebben van Vera en Thomas. Het is ooit begonnen tijdens een weekendje weg, toen ik vergeten was een voorleesboek in te pakken. Dus verzon ik zelf iets. Niks ingewikkelds hoor, eigenlijk vertelde ik gewoon over de dag die we achter de rug hadden, maar dan vertaald in een spannend ‘Lotje-en-Jantje-avontuur’.

Lees hier alle blogs van Krissie over het pleegmoederschap.

Vakantieverhalen

Kleine verrassing

Deze zomervakantie besloot ik het nét wat anders aan te pakken, naar het voorbeeld van mijn eigen vader. Die maakte namelijk vroeger van elke vakantiedag een geïllustreerd verslag voor mijn broer en mij. Ik keek er altijd enorm naar uit, want het vormde telkens een soort kleine verrassing voordat we naar bed moesten. Ondanks het feit dat ik helaas lang niet zo goed kan tekenen als mijn vader, besloot ik toch een poging te wagen. Ik kocht een leuk schrift en nam me voor hierin elke dag een kort Lotje en Jantje epistel op te schrijven.

Vakantieverhalen

Nu ik ermee bezig ben vind ik het eigenlijk nog leuker dan verwacht! Ik schrijf, teken en plak er lustig op los aan het einde van iedere dag. Alles krijgt z’n eigen plekje: de dingen die we meemaken, plekjes waar we naartoe zijn geweest en knutselwerkjes die de kinderen hebben gefabriceerd. Voor het hoognodige poep-en-pies-gehalte, want dat is super grappig natuurlijk, komt er elke dag wel iets terug over deze of gene die al dan niet per ongeluk een scheetje laat. Het is een dolle boel met die Lotje en Jantje. Bijkomend voordeel: we hebben meteen een compleet overzicht van al onze vakantieverhalen!

Komische samenvatting

Vera en Thomas genieten er enorm van. Via Lotje en Jantje krijgen ze elke avond een soort komische samenvatting van de dag die net achter hen ligt. Grinnikend kruipen ze daarna met zwarte campingvoetjes in hun zanderige bed, waarna ik met een voldaan gevoel voor de tent lekker aan een rosétje nip, terwijl ik op mijn gemak het vrolijke schrift nog eens nagenietend doorblader. Heerlijk!

Lees ook: Drie weken niks… Even een doodgewoon gezin zijn

Vakantieverhalen

Bron beeld: eigen materiaal en Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen