Waar ben je naar opzoek?

10x zomers warm? Let wel even hier op!

3 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
10x zomers warm? Let wel even hier op!

thermometer-398735_640

Eindelijk maar toch is het lekker weer. De mussen vallen nog net niet van het dak en de meesten genieten volop van de zomervakantie. Gisteren was zelfs de warmste 20 juli ooit. Tropisch warm. Genieten! Toch?! Een paar zomerse tips voor zaken waar je extra goed op moet letten als je (kleine) kinderen hebt rondlopen.

Lees ook: Deze zomer gaan we XXXL genieten!

10x Zomers warm? Let op!

  1. Dit heb ik net gelezen, en vond ik bijzonder angstwekkend. LET OP wanneer je zelf een badje maakt voor je kinderen of je kinderen onder de sproeier door huppelen. Het water in de tuinslang kan dusdanig heet worden (wel 90 graden!) dat je kind er zelfs brandwonden van kan oplopen. Zo las ik het verhaal van een mama wiens kindje aan een kant helemaal verbrand was. Je moet er niet aan denken. Daarom. Laat eerst het hete water weglopen voor je de sproeier aanzet of het badje vult, waar je kind in zit.
  2. In de auto kan de temperatuur flink oplopen. Het spreekt voor zich dat je kind, noch huisdier in de auto laat zitten met deze oplopende temperaturen. Ook geen vijf minuten!
  3. Zit je kleintje nog in een autostoeltje. Pas op met het metalen, en ook het zwarte gedeelte. Doordat de zon erop schijnt kan het echt heel heet worden. Dat doet zeer bij de blote beentjes van je kind! AU!
  4. Met al die blote peuter- en kleuterspekjes is het zaak dat je goed uitkijkt, als je je kind vast zet in het autostoeltje. Voor je het weet zit er een velletje tussen. AU!
  5. Een minder bekende, maar toch ook een veelgehoorde tip: Ga je een stukje wandelen met je baby? Een lakentje over de wagen heen is echt not done. Dat houdt de warmte juist binnen, schijnt. Wat ik persoonlijk nog wel deed, is een hydrofiel luier zo draperen dat de zon niet in het gezichtje van de kleine zou schijnen. Prima te doen!
  6. Badje in de tuin? Met kleintjes is het altijd opletten geblazen. Echt. Ze verdrinken nog in een klein laagje water. Dus, blijf er bij!
  7. Natuurlijk geldt ook bij het spelen met water: smeren, smeren, smeren! Altijd goed insmeren tegen de felle zon en dit blijven herhalen! Factor 50 op z’n minst. Verder is het goed om de kinderen op het heetst van de dag uit de zon te houden.
  8. Zorg ervoor dat ze blijven drinken. Ben je altijd van het water, net als ik voor zoonlief (1), denk voor de verandering eens na over water met een smaakje. Zoonlief die nog borstvoeding krijgt, is geen groot water liefhebber. Om die reden heeft hij vandaag voor het eerst ook diksap gedronken. Dat ging er heel goed in!
  9. Helaas, met de zomerse warmte hebben we ook weer te maken met stekend ongedierte. Muggen, blinde vliegen, wespen, noem maar op. Preventief ingrijpen is vaak het beste. Bijvoorbeeld met een insecten klamboe over het bed. Ook kun je natuurlijk gewoon elke avond op muggenjacht gaan voordat je de kids op bed legt. Verder heb je allerlei spul waarmee je je kinderen kunt insmeren. Citronella bijvoorbeeld of na de prik heb je het homeopatische middeltje Prrrikweg. Het heet inmiddels niet meer zo, maar het is nog verkrijgbaar.
  10. Geef je ze te eten en te drinken. Laat ze het direct opeten en drinken. Zo wordt het niet warm, en terugkomend op punt 9. Het voorkomt dat er vervelend gespuis in het eten of drinken van je kinderen gaat zitten. Dan heb ik het met name over wespen… Jakkes!

Verder, kunnen vooral kleintjes ook nog wel eens last krijgen van verhoging door de hitte. Let erop dat ze ‘cool blijven’. Een laatste goede tip: Geniet vooral van de zomer, lieve papa’s en mama’s! Fijne vakantie, iedereen!

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Alleenstaande moeder fulltime werken tips

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 5 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 5 maanden geleden
  • 4 minuten lezen