Waar ben je naar opzoek?

Vakantie voorbij: de ‘r’ weer in de maand! De ‘l’ van luizen ook!

5 minuten lezen Judith Droog
Vakantie voorbij: de ‘r’ weer in de maand! De ‘l’ van luizen ook!

Reeds een week is de school voor onze oudste binnen ons gezin weer begonnen. Ik wist niet dat er binnen een week zoveel kon gebeuren. De eerste week moesten we allen weer even wennen aan het schoolse en werkende leven. In de ochtend moest ik de schooltas van mijn oudste weer voorzien van een lunchpakketje en een lekker appeltje. Oh shoot, geen appels in huis en dat is wat onze oudste altijd zo lekker weg peuzelt tijdens haar fruitpauze. Dan moet ze vandaag maar een banaan eten.

Iedereen die in het bezit is van een kleuterwezentje, weet dat het verschil tussen een appel en een banaan, op die leeftijd van wezenlijk banaan… euh, belang is. Zo ook bij mijn kleuter. Ik besloot gewoon niets te zeggen. Ze zou er op school wel achter komen en dan hield ik me na school gewoon van den domme. Werkt altijd.

Zo ziet mijn dochter dat mama ook maar een mens is. Oh en over die tas gesproken. Voor de vakantie hadden we een gloed nieuwe tas gekocht. Waar hadden we dat nieuwe exemplaar nu ook alweer gelaten? En die luizenzak? Waar was deze ook al weer gebleven? Nou ja, dan voor nu maar even een andere tas en die luizenzak kwam dan in de loop van de week wel weer boven water. Hoop ik?

Oja, dat stond in de nieuwsbrief

Maandag was vorig schooljaar tevens één van de twee gymdagen. Geldt dat ook weer voor dit jaar? Ik nam het zekere voor het onzekere en voorzag haar schooltas ook van een schoon setje gymkleding. Dat wist ik dan wel weer feilloos terug te vinden. Achteraf bleek ze die eerste week nog geen gymles te hebben. Dat stond ook keurig vermeld in de nieuwsbrief die ik vakkundig had weggedrukt om de vakantiemodus nog iets langer vast te houden. De consequenties nam ik daarmee maar voor lief.

Lees ook: 10 tips om je kind (en jezelf) voor te bereiden op de basisschool

Zo stond daar in diezelfde nieuwsbrief ook vermeld dat de school op donderdag 5 oktober is gesloten vanwege een staking. Ah, fijn! Stiekem had ik dit ook al op een nieuwspagina gelezen, ik was daarom al een beetje voorbereid. Die week daarna hebben ze op vrijdag studiedag en is de school ook dicht. De week daarop start de herfstvakantie. Great! Dus, zet in je agenda: donderdag 5 oktober staken de basisscholen en zijn ze gesloten!

Heerlijk om weer zo lekker abrupt met mijn neusje in de logistieke rompslomp te vallen. Al was dat ergens ook wel mijn eigen schuld. Meteen werk aan de winkel! Voor de vakantie werkte ons logistieke systeem als een geoliede machine. Dat is nog steeds zo maar ik lig zelf gewoon nog een beetje uit het ritme.

Zucht, de vakantie is voorbij

Even was ik vergeten dat school meer vakanties en vrije dagen heeft dan alleen de zomervakantie. Het hele jaar door is het de kunst om daar op te blijven anticiperen. Vooruit kijken is altijd de sleutel en dat hadden we de afgelopen drie weken niet gedaan, vanwege de vakantiemodus. Die staat nu dus weer uit. Heel erg uit. Keihard uit! Nieuwsbrieven dienen nu weer met aandacht te worden gelezen en achter de feiten aan lopen kan ik me nu niet meer veroorloven. De vakantie is echt weer voorbij! Zucht…. Het was toch wel lekker.

Lees ook: Laat je je kids wennen aan het vroege opstaan voor school of juist niet?

Hadden we het al over de ‘r’ gehad? Je weet wel, die fijne ‘r’ die weer in de maand zit en die uiteraard ons huisje niet voorbij ging! Vaders was als eerste aan de beurt. Het eerste weekend nadat school weer was begonnen. Daar bleef het natuurlijk niet bij. Zondag werd onze middelste geveld. Meneer buikgriep stond weer bij ons op de stoep. Meedogenloos was hij voor vader en dochter! En ik mocht ook wel wat meer haast gaan maken met die luizenzak. Want er was een luis geweest die mijn oudste dochter uit had verkoren om haar eitjes op te droppen.

Het zijn luizen

Het waren echt geen huidschilfertjes, die plakken niet vast aan de haren. Zo ontdekte ik ook op die zondag tegen vijven. Precies, vlak voor de sluitingstijd van de winkels. Wij wonen in Amsterdam, dus dan zijn de winkels ook op zondag open. Al gauw kwam ik er achter dat het bestrijdingsmiddel die ik nodig had, ook verkrijgbaar was in de supermarkt!

Wat een opluchting! En ja, je leest het goed: dat anti luizenspul kun je gewoon in de supermarkt kopen! Met een luizenkammetje ingesloten. In plaats van het weekend afsluiten met gezellige pannenkoeken, zat ik tot ’s avonds laat neten te plukken bij mijn oudste. Gelukkig trof ik geen luizen aan, alleen maar neten! De hele week heb ik er al jeuk van.

Hardnekkige griep

Chaos was het dat weekend en de week die volgde ging het niet beter. Het hele logistieke systeem lag omver door zieke vader en ziek kind. Maandag hield ik mijn mobiel dichtbij me op het werk. Want vaders des huize en middelste beiden ziek thuis. Iedereen weet hoe het met zieke mannen zit. Die zijn dan ineens niet meer zo mans. Tijdens mijn pauze werd ik door de opvang gebeld. De jongste was niet blij. Dat was de druppel. Ik besloot haar van de opvang te halen en de oudste van de BSO en naar huis te gaan. Gelukkig zit de opvang en de BSO in één gebouw. Iedereen, behalve ik en de oudste, zaten nu in de lappenmand!

 

 

 

 

 

 

 

De ziekenboeg had zich uitgebreid en was nog niet van plan zijn biezen te pakken. Op dinsdag ging het niet veel beter. Maar dat is mijn standaard vrije dag en kon ik onverstoord verder met mijn nieuwe rol als zuster. Woensdag ging vaders weer aan het werk en de jongste naar de gastouder. Maar de middelste nog steeds geveld door die hardnekkige griep. Dat werd dus nog een dagje thuis blijven bij de zieke.

Lees ook: De R is in de maand, en de mannengriep is terug!

Ik weet van voor niet meer dat ik van achteren leef en ben nu al weer zo hard toe aan vakantie! Echter kom ik ook steeds meer tot de conclusie dat vakantie een illusie is zodra je ouder bent geworden. Dat is nog slechts een begrip en iets waarvan je kunt dromen. Vakantie bestaat niet meer als je een ouder bent. Het is nu wachten tot meneer buikgriep mij en mijn oudste dochter grijpt en dan is het cirkeltje weer rond.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen