Waar ben je naar opzoek?

Sparen jullie ook mee voor de voedselbank?

4 minuten lezen Ik ben Helga
Sparen jullie ook mee voor de voedselbank?

Ja hoor, het is weer zover. Mijn Facebook tijdlijn vult zich weer met vragen over een ontbrekend stickertje van de Hoogvliet spaaractie. Het is weer gekkenhuis is spaar-land. Hou me te goede, mijn keukenkastjes puilen ook uit van de gratis glazen, Tupperware bakjes en andere ‘niet te missen’ spaarzooi. Elke keer weer trap ik erin want ja, het ziet er leuk uit, kost niks en wie weet kan ik het ooit nog wel eens op een blauwe maandag gebruiken. Toch?

De ergste zijn de spaaracties voor kinderen. Net als ieder ander kindje bij mijn dochter in de klas wil zij ook gewoon meedoen. Het maakt niet uit wat het is. Of ze het nu leuk vindt of niet; ze moet en zal meedoen. En daar gaat mams weer. Met een boodschappenkar volgeladen met allemaal spullen die ik echt niet op korte termijn nodig heb.

Lees ook: Dinoplaatjes: zullen we onze kinderen weer zelf laten sparen?!

Maar ja, daar krijg je bonuspakjes voor en met dat bedrag heb ik toch maar weer zeven pakjes voor dochterlief. Ook opa en oma sparen hard mee en iedereen in de buurt wordt ook nog even door mij gebombardeerd met vragen om ontbrekende stickertjes/ kaartjes/ beestjes etc.

Als een leeuw spring ik op als iemand ze niet wil

En daar sta je dan in de rij, met veel te veel boodschappen. En dat allemaal voor stickers die, wanneer het boek vol is, onderin de kast beland om nooit meer aan te kijken. Als er dan ook nog iemand voor me staat die de stickers niet wil, dan weet ik niet hoe snel ik erbij moet zijn om te vragen of ik ze dan misschien mag. Het is namelijk nog best een gedoetje om het hele boek vol te krijgen wanneer je maar met zijn tweetjes bent. Ook ben ik als een kind zo blij als de kassière me vervolgens wat extra pakjes toestopt. Jippie! Je gaat je bijna afvragen wie ze spaart, ik of mijn dochter.

Vol trots pak je 20 pakjes uit

Thuis worden vervolgens alle 20 pakjes vrolijk uitgepakt en met 5 stickers per pakje moet het toch wel goed komen. Helaas is het elke keer weer dat je dan 1, misschien 2 stickers hebt die je nog nodig had en de rest verdwijnt, hup, zo op de stapel met dubbelen. Kan mama lief s ’avonds weer op Facebook het een en ander gaan ruilen. Heerlijk!

Lees ook: 5 tips om geld te besparen op je online aankopen

Degene die deze spaaracties voor kinderen heeft verzonnen is echt briljant geweest. Bijna iedereen die ik ken doet er aan mee en andere supermarkten worden direct overgeslagen. Maar ik vervloek degene ook die het heeft verzonnen hoor! Inmiddels heb ik namelijk al een Ice-Age boek, met uiteraard drie bijpassende knuffels en een Minion boek die me bloed, zweet en tranen hebben gekost om compleet te krijgen. Deze liggen nu, uiteraard, heerlijk stof te happen ergens op de onderste plank. Maar we sparen  nog even door voor de huidige Animal Planet hoor! Gek word ik ervan.

Toen zag ik van de week ineens een oproep

En toen zag ik van de week opeens een oproep staan. Een die me wel even raakte moet ik zeggen. Want ik klaag dan wel, maar ik doe er toch net zo hard aan mee. Mijn dochter krijgt die extra stickers omdat ik die extra boodschappen doe. Ze krijgt dat bijpassende knuffeltje omdat ze, met een volle spaarkaart, ‘maar’ vijf euro kosten. Ik klaag wel, maar ik doe het EN ik kan het betalen.

Er zijn helaas ook kindjes waarvan de vaders of moeders niet met twintig pakjes stickers thuiskomen. Die misschien net aan 1 pakje komen omdat dat het boodschappengeld van die week op was. Die kindjes krijgen zelden of nooit hun boek compleet. Dat is, tenzij ze dus voor de dranghekken buiten de supermarkt gaan staan om ze te vragen aan moeders zoals ik. Moeders die ze zelf sparen en die ze dus ook bij degene voor en achter zich in de rij weg ‘kapen’.

Kunnen supermarkten niet, samen met hun voedselbijdragen, ook spaaracties meegeven?

De vraag die ik zag was of de supermarkten niet, samen met hun voedselbijdrage, ook de spaaracties aan de voedselbank kunnen geven. Dat die kindjes ook misschien een keer een boek vol kunnen krijgen? En dat ook zij vol trots op het schoolplein de dubbelen kunnen ruilen. Wat een briljant plan zou dat zijn! Ik werd er meteen vrolijk van.

Dus lieve supermarkten,

Hierbij mijn vraag; Zouden jullie zo lief willen zijn om in het vervolg jullie spaaracties ook te doneren aan de voedselbank?

Wil je ook vaker iemand helpen? Love2BeMama Voor Elkaar. Ben jij al lid?

Dat ze daar in de pakketten erbij kunnen zodat IEDEREEN mee kan doen? Ik weet in ieder geval dat ik de volgende keer weer net zo hard mee zal doen. Maar dan niet voor mezelf, niet voor mijn dochter, maar voor de voedselbank. Samen met mijn dochter zal ik dan wekelijks de gespaarde pakjes in gaan leveren bij de voedselbank. Zo krijgen die kinderen iets extra’s en leert mijn dochter gelijk dat het goed is om te delen. Dat er kindjes zijn die het niet zo goed hebben als zij.

Wie doet er mee?

En werk je toevallig in een supermarkt, wil je dan dit idee opperen? Want ook al wordt het alleen lokaal gedaan, dat zou toch al heel mooi zijn!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties
  • Daniëlle zei

    Goed idee wat we ook kunnen doen is een box maken met een poster van de voedselbank erop en iedereen die niet spaart kan zijn bonnen dan daarin doen. Dat gaat dan naar de voedselbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen