Waar ben je naar opzoek?

Vader fietst vier uur door de regen (en weer terug) en koopt fietsje voor zijn dochter

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vader fietst vier uur door de regen (en weer terug) en koopt fietsje voor zijn dochter

Het gemak van online boodschappen bestellen en onze Sint- en Kerstcadeautjes door de pakketdienst laten bezorgen is zo in ons leven geïntegreerd dat we er bijna niet meer stilstaan dat er ook mensen zijn voor wie het niet zo vanzelfsprekend is. Zo is er een vader uit het Drontse asielzoekerscentrum die via Marktplaats een fietsje voor zijn dochter kocht en deze per fiets, een tocht van vier uur heen en terug, op kwam halen. Eigenlijk hartverscheurend! 

Die komt niet meer opdagen!

De desbetreffende vader reageerde op een Marktplaatst advertentie en kwam het fietsje in Lelystad, per fiets, ophalen. De man had de verkoper op de afgesproken dag ge-appt dat het iets later zou worden want ‘hij had wind tegen’. De koper vond dat vreemd en ging ervan uit dat hij niet meer op kwam dagen. Goeie smoes zou je denken!

Toch stuurde ze hem nog een appje, omdat ze op het punt stonden weg te gaan. Als hij het fietsje nog wilde hebben moest hij nu wel komen. Een uur later zag ze het berichtje van de koper dat hij voor de deur stond en dat hij zou blijven wachten tot ze terug zouden zijn. Hij stond erop! Ook al wist hij dat Mariella en haar man voorlopig nog niet thuis zouden zijn.

Hij had één doel

Toen Mariella en haar man laat thuis kwamen stond de man met muts en handschoenen voor de deur te wachten. Klappertandend van de kou. Hij was heel erg blij dat we er waren. De koffie en thee, om op te warmen, sloeg hij af. Hij had een doel; dat was het fietsje voor zijn dochter. Hij was zo blij dat hij deze nu mee naar huis kon nemen.

Barre fietstocht

Mariella, de verkoopster, was ontroerd toen de man vertelde dat hij die ochtend om 10 uur was vertrokken en door wind en regen was gefietst voor dit fietsje. Uiteindelijk heeft hij nog uren staan wachten en moest hij nog terug naar huis. Ze hebben hem het fietsje cadeau gedaan. Hij wilde geen lift, bond het fietsje achterop en ging weer terug naar huis. Naar zijn dochter!

De man heeft Mariella nog ge-appt, toen hij die avond om half 10 thuis was, met de mededeling dat zijn dochter ontzettend blij was met de fiets.

Dankbaar

Op Twitter deed Mariella haar verhaal; na deze ontmoeting staat ze weer met beide benen op de grond. Deze man had uren, door wind en regen, gefietst, heeft staan wachten in de kou en was daarna zo ontzettend dankbaar. Dat doet je wat en geeft stof tot nadenken.

Bron: RTL Nieuws| Photo by Necati Anil Cakirman from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen