Waar ben je naar opzoek?

Traktatietip: Patatje mayo

1 minuut lezen Manja
Traktatietip: Patatje mayo

Zo’n twee maanden voordat mijn dochter vijf jaar werd begon ik internet af te speuren naar een traktatie voor op school. Het zou de eerste keer worden dat ze ging uitdelen in groep 1. Voorgaande jaren had ik enthousiast geknutseld tot in de nachtelijke uurtjes. Met een tweede kindje die nog steeds iedere nacht een voeding krijgt voelde ik er weinig voor om uren bezig te zijn met de voorbereidingen. Ik kan me voorstellen dat er veel meer mama’s zijn die om een of andere reden geen uren de tijd hebben om een leuke traktatie voor te bereiden.

Verantwoorde traktatie

Ik ben persoonlijk van mening dat een traktatie best wel ‘zoet’ mag zijn. Gezond met een knipoog. De meeste scholen streven een gezonde leefstijl na en in een basisschoolklas zitten gemiddeld 30 kinderen (dus 30 traktaties per jaar) dus chips, chocolade en andere suikerbommetjes probeer ik te vermijden. Toch kan ik na het kinderdagverblijf niet meer aankomen met een soepstengel of rijstwafel bij een vijfjarige dus heb ik zelf gekozen voor een plakje cake. Wat mij betreft net op het randje, want heel gezond is dat natuurlijk ook weer niet.

Lees ook: 7x de slechtste traktatie ideeën voor in de klas

Een bakje patat

De gehele traktatie kost maximaal een uurtje voorbereiding. Patatbakjes haal of koop je bij de patatzaak op de hoek. Sommige supermarkten verkopen ook patatbakjes. Via dezelfde patatzaak of internet koop je voor een paar euro een zak patatvorkjes. Vervolgens snij je de avond van tevoren een cake (x3) in reepjes en bewaar je deze in de koelkast. De volgende ochtend kun je ieder bakje op school vullen. Een beetje slagroom erbij en voila je hebt een overheerlijk patatje met mayonaise.  De kinderen vonden het geweldig!

Tip: Voor de juffen en meesters neem je ook gewoon een plakje cake mee. 😉
Ik ben benieuwd naar jullie creaties en tips!
patat mayo traktatie

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen