Waar ben je naar opzoek?

Tips: geslachtsvoorkeur beïnvloeden

4 minuten lezen denise Denise Meijer
Tips: geslachtsvoorkeur beïnvloeden

Ergens is het een taboe. Als je als ouder zijnde je voorkeur uit over een bepaald geslacht voor jullie kindje. ‘Als het maar gezond is,’ vullen de meeste ouders dan ook aan en hoewel dat vanzelfsprekend de eerste prioriteit is als je een kindje mag krijgen, is het volstrekt normaal als je als moeder kan fantaseren over roze strikjes, of als vader jezelf ziet voetballen met een stoere knul.

Grootmoeders tips geslachtsvoorkeur beïnvloeden 

Nu zijn er verschillende ‘bakerpraatjes’ in omloop wat betreft het geslacht van jouw baby. Als je naar voren zou dragen, dan ben je bijvoorbeeld in verwachting van een knul en wanneer je onder de acne zit dan MOET het gewoon een meisje worden.

Er zijn zelfs methodes waarmee je het geslacht van de baby, nog voor de eventuele bevruchting zou kunnen bepalen en Love2BeMama heeft de leukste, dan wel nuttigste methodes voor jou op een rijtje gezet.

geslachtsvoorkeur beïnvloeden

Wat te doen als je een meisje wil?

Ga op dieet

Alsof dat op zich al niet meisjesachtig genoeg is! Maar dan hebben we het nu over een specifiek dieet. Er wordt namelijk gezegd dat het veelvuldig eten van citrusvruchten (grapefruit, sinaasappels, mandarijnen etc.). De theorie stelt dat de zuren uit deze vruchten, mannelijke zaadcellen verzwakt.

Daarnaast doe je er goed aan om zo min mogelijk zout te eten en te zorgen voor een magnesium-rijk dieet! dieet

De kalender erbij!

Er is een theorie die stelt dat mannelijke zaadcellen wel sneller zijn dan de vrouwelijke, maar (zoals wij allemaal weten) zijn vrouwen uiteindelijk sterker en overleven langer. De meeste kans op een meisje heb je dus als je gemeenschap hebt een paar dagen voor de eisprong. Het liefst drie, tot twee dagen om specifiek te zijn.

Deze theorie stelt ook dat elke dag seks, een warm bad (voor de man) en geen vrouwelijk orgasme nodig zijn om jouw kansen op een meisje te verhogen. Al om dezelfde reden. De vrouwtjes overleven langer tijdens omstandigheden die normaal gesproken niet ideaal kunnen zijn voor een zaadcel.

Overige tips die ik vond op het grote WWW:

 • Seks in de middag, niet in de avond.
 • Seks op de even dagen van de maand, niet op de oneven.
 • Seks als het volle maan is.
 • De vrouw moet bovenop, maar elk vrouwelijk dominant standje moet goed genoeg zijn om een dame op de wereld te zetten (vast verzonnen door een man?).
 • Pak een Chinese kalender erbij. Zo zou je van te voren vast kunnen stellen in welke maand het, het gunstigst is om het geslacht van jouw dromen te produceren.
 • Neem de tijd! De kans op een meisje is groter als je kiest voor een lange, intense avond met je partner. Vluchtertjes zijn dus uit den boze!

Maar wat als je een jongetje wil?

Een perfect klimaat

Wat geldt voor de meiden, is dus niet bij de jongens het geval. Wijselijk is dan ook om de perfecte omstandigheden te creëren voor de mannelijke kleine atleet in spe. Jongens zijn de sprinters en hebben dus aanvankelijk een voorsprong wanneer het gaat om de kansen het felbegeerde eitje te bereiken.

Dit wil zeggen; seks op, of direct rond de eisprong, de vrouw kan het beste een orgasme krijgen en er zijn geen warme douches nodig om de heren extra kans te bieden.

Maar het allermooiste van een ‘perfect’ klimaat? Dit is iets wat het mannelijk en vrouwelijk lichaam vaak op natuurlijke wijze weet te creëren. Lay back, and relax is dus de sleutel!

Trek de snoepkast maar open…

En dan vooral die ene kast waar de chips en zoute nootjes in te vinden zijn. Mannen zijn namelijk GEK op zoute versnaperingen en veelvuldig knabbelen doet de mannen dan ook ten goede.

Ook gaat de theorie rond dat je zou moeten ‘eten als een man’ om op deze manier de juiste omstandigheden (lees: zuurgraad e.d.) te creëren om een jongetje te krijgen. Jongens zouden ook gek zijn op rood vlees, dus je doet er goed aan om een rare-gebakken biefstukje te nemen, op avond van conceptie.

Pak de kamasutra erbij!

En zoek dan vooral de standjes op die zorgen voor diepe penetratie! Als het ware breng je de zaadcellen op deze manier het dichtste bij de baarmoeder, waardoor een conditieprobleem bij de mannetjes geen obstakel zal voren. Hierdoor hebben ze een betere kans om de sterkere meiden te verslaan.

Overige tips die ik vond op het grote WWW:

 • Sokken uit tijdens het vrijen!
 • Seks tijdens een kwart maan.
 • Zet je man aan de koffie, of hoestsiroop vlak voor de seks. Dit schijnt te helpen.
 • Doe de onderbroeken de deur uit en koop boxers voor jouw man (mannelijke zaadcellen haten warmte en een boxer zorgt ervoor dat het geheel heerlijk luchtig blijft).
 • Seks in de avond.
 • Seks op initiatief van de man.
 • Seks op de oneven dagen van de maand.

Welke van deze tips kloppen, dat weet ik niet. Ik kon alleen overeenkomsten vinden met wat er gebeurd is op dag van conceptie van mijn zoon. Het zou dus heel goed waar kunnen zijn, maar ook enkel kunnen baseren op ‘legendes en theorieën’. Natuurlijk is er één methode die betrouwbaar is en dat is door middel van prenatale-screening. Echter worden deze tests enkel uitgevoerd als daar een medische indicatie voor is (zoals erfelijke afwijkingen) en anders kan jouw keuze voor een bepaald geslacht je ook een rib uit je lijf betekenen.

Is een gezond kindje dan inderdaad niet belangrijker?

Maar ik ben vooral benieuwd: Wat voor een geslacht heeft jouw kindje en zijn er dingen die jij heb gedaan omdat jij een voorkeur had, of heb je iets gedaan uit het bovenstaande lijstje wat het geslacht had kunnen beïnvloeden achteraf gezien?

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Leonie zei

  Leuk artikel! Op internet gaat helaas een hoop onzin rond. Na ruim 5,5 jaar onderzoek (kwalitatief met 450 vrouwen) heb ik Gender Balance opgericht. Als GB coach adviseer ik koppels die een zoon of dochter wensen. Mocht je meer informatie willen of gewoon benieuwd zijn, kijk dan eens op http://www.genderbalance.nl 🙂

 • dorien zei

  Bij ons klopte de snelheid van de zaadcellen. Bij de conceptie van onze dochter hadden we 3 dagen voor de eisprong sex. Bij onze zoon hadden we sex net na de eisprong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen