Waar ben je naar opzoek?

5 lessen in NIETS doen!

1 minuut lezen Esmee
5 lessen in NIETS doen!

Er valt een beker om, de kinderen willen een broodje, er moet koffie gezet worden, eigenlijk worden de kinderen hyper en het dreigt uit de hand te lopen… wie staat er op? IK!!! Bleh… en het moment dat ik sta, denk ik ‘Waarom sta ik op? En de rest NIET??!’ Pff, leerdoel NIETS DOEN!

Niets doen

Stressgevoelig 

Het ligt natuurlijk in mijn lijn van ‘nee zeggen’ en me niet te druk te maken, te ‘stressen’. Ook met een chronisch zieke partner is het lastig niets te doen, maar in ander gezelschap moet ik echt leren te wachten. Waarom is dat zo lastig voor mij? Er is natuurlijk een reden waarom ik eerder iets onderneem. Ik ben gevoeliger voor de geluiden, voel eerder de situatie aan of wil de controle niet verliezen? Tijd om dit onder de loep te nemen…

Waar ga ik op letten:

Les 1:

Tel tot 10, wie weet lossen de kinderen de ruzie al zelf op.

Les 2:

Probeer te bedenken dat niet alles perfect kan zijn. De kinderen mogen gewoon ruzie hebben; het is ook gezond.

Les 3:

Verdeel de taken! Als het echt nodig is, vraag gewoon een ander of ze wil helpen. Niet alles zelf gaan doen, maar geef bijvoorbeeld aan ‘Ik doe een spelletje met de kinderen, wil jij vast de lunch voorbereiden?’

Les 4:

Wees duidelijk en benoem wat je ziet. Er mag gespeeld worden, maar er zijn regels waar ook in gezelschap aan gehouden moet worden.

Les 5:

Haal adem, drink een kopje thee en ontspan! Probeer niet op alles te letten en en geniet. Je bent immers in leuk gezelschap als het goed is 🙂

5 lessen in niets doen

Goed voornemen voor het nieuwe jaar

Om me heen hoor ik vrienden en collega’s hun voornemen voor het nieuwe jaar benoemen. Sporten, minder en gezond eten, op de financiën letten… die van mij is wel een rare in vergelijking daarmee; NIETS doen! Haha!

Succes allemaal!

Doe niets!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen