Waar ben je naar opzoek?

Tips van Linda: Naar Denemarken met kinderen

5 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tips van Linda: Naar Denemarken met kinderen

In de meivakantie zijn we, op uitnodiging, met ons gezin naar Denemarken geweest. Wij waren daar nog nooit geweest en waren heel benieuwd naar het land. Het land was al meerdere keren ter spraken gekomen als het ging om een vakantiebestemming maar toch kozen we altijd weer voor wat anders. Nu we uitgenodigd waren konden we eindelijk kennis gaan maken met het land. Is het ons bevallen en heb ik tips? Jazeker!

Is Denemarken leuk met kinderen? Je ziet en leest het in deze blog, ik geef tips weg en in mijn vlog kun je uitgebreid onze avonturen van die week op beeld bekijken.

 

 

We waren uitgenodigd door Landal GreenParks en we zaten in het Dayz Seawest vakantiepark. Door VisitDenmark was er een heel programma voor ons samengesteld zodat we alle leuke dingen in de omgeving konden beleven. En het was echt allemaal leuk! Wij zijn aangenaam verrast door het land Denemarken en ik kan het zeker aanraden bij gezinnen.

Dayz Seawest Landal Greenparks

Wil je alles over dit kindvriendelijke land weten?
Check dan deze website voor meer tips.

We moesten wel een beetje wennen aan de rust in Denemarken, de uitgestrekte wegen en de natuur. Er zijn veelal 80 kilometer wegen en op veel stukken kom je kilometers geen auto tegen. Maar ergens is dat ook wel weer fijn want je gaat er echt heen voor de rust. In Denemarken hoeft het allemaal niet zo gejaagd. Er zijn veel stranden en er is genoeg te doen. Maar die stranden zijn niet bomvol zoals hier in Nederland. De rust overheerst.

Ga je naar Denemarken? Vergeet niet dat je daar niet kunt betalen met de Euro. Even omschakelen dus naar Deense Kronen.

Overnachten bij Landal

Dayz Seawest is een heel leuk park waar genoeg te doen is. Een mooi zwembad, een leuke binnenspeeltuin, eetgelegenheden, je kunt er bowlen en sporten. Ideaal voor een gezin met kinderen. En het park ligt middenin de ongerepte natuur van West-Jutland. West-Jutland ligt niet ver van de uitgestrekte stranden. Wij hadden een huisje met alles erop en eraan én met een bubbelbad. Daar werd natuurlijk veel gebruik van gemaakt!

Landal GreenParks Dayz Seawest

Tips wanneer je naar Denemarken gaat met kinderen

Wat is nou leuk om te doen in Denemarken als je er naar toe gaat met kinderen? Genoeg in ieder geval! Dat hebben wij wel ondervonden.

Paardrijden door de duinen

Om te beginnen gingen we paardrijden. Een super leuk avontuur! We waren uitgenodigd op een boerderij: Havhesten in Nørre. Vriendelijke mensen die echt de tijd voor ons namen en veel te vertellen hadden. De kinderen mochten eerst mee om de paarden uit de wei te halen, daarna te verzorgen en klaar te maken om te bereiden. Vervolgens hebben we zo’n 45 minuten door de duinen gewandeld. Voor L. was het zo rustgevend dat hij zelfs in slaap viel en vervolgens van het paard viel.

Een kanttekening is wel dat deze mensen geen individuele ritten voor gezinnen organiseren. Ze zijn officieel een Horse & Bed en organiseren tochten voor groepen mensen en paarden. En je kunt er natuurlijk logeren mét je paard.

Denemarken met kinderen

Op visite bij de Vikingen

Na het paardrijden mochten we op visite bij de Vikingen. We kregen een rondleiding van een ‘echte’ Viking die ons alles kon vertellen over de geschiedenis van de Vikingen. Reuze interessant! Voor de kinderen was er op Bork Viking Harbor ook heel veel te doen. Van huizen bekijken tot de spelletjes spelen die de Vikingen vroeger ook speelden. Dit was echt heel leuk om te bezoeken!

Lees ook: Een weekend met een gouden randje

Op bezoek bij de Vikingen

Naar het strand

We hebben heel veel strandjes bezocht. Beachtime in Hvide Sande is genieten! Sowieso is deze omgeving heel mooi want je vindt hier een gevarieerd landschap van duinen, heidevelden, weilanden en fjorden. In deze duinen liggen talloze bunkers. En het bekijken van die bunkers is echt een avontuur voor het hele gezin. We hebben een aantal bunkers gevonden waar je ook echt binnen kon kijken. Spannend! Deze bunkers liggen niet alleen in de duinen maar ook op het strand. Op de vele stranden hebben we gevliegerd en eindeloos schelpen en stenen gezocht.

Beachtime @ Hvide Sande

Visit Jyllands ParkZoo

Jyllands ParkZoo is een klein avontuur voor kinderen. En dat avontuur begon al op de parkeerplaats waar je oog in oog stond met de leeuwen. Je kon ze bijna aanraken! In Nederland ongekend maar des te leuker om te zien dat dat in het buitenland wel gewoon kan. Een leuke ParkZoo met verschillende dieren en speelmogelijkheden voor de kinderen. We hebben hier een hele middag doorgebracht!

Leeuwen op de Parkeerplaats

Lunchtip: Lunchen bij Café Marina

Tijdens een van onze autoritjes zijn we gestopt in het plaatsje Hvide Sande. Een leuk vissersdorpje met een kleine haven en vele boten. We vonden daar Café Marina waar we heerlijk hebben gegeten. Een tip om zeker even langs te gaan als je daar in de buurt bent!

WOW-Park

Als je in de buurt bent van Skjern bezoek dan het WOW-Park. En als je daar niet in de buurt bent moet je zeker een dagje daar naar toe plannen.
Echt een té leuk park. Voor zowel kinderen als papa 😉
Geef je kinderen een ervaring mee om nooit te vergeten. Ze mogen in bomen klimmen, van glijbanen glijden, diertjes aaien, een vuurtje stoken, door tunnels kruipen, rennen door het bos en zelf op avontuur gaan. Hier hebben we echt een geweldig leuke tijd gehad!

Lees ook: 9x Zo overleef je een autovakantie mét kinderen

Boattrip en WOW park

Boot tripje naar de zeehonden (Jyllandsakvariet)

Dit was echt mega leuk! We gingen met een boot de zee op op zoek naar de zeehonden. En we hebben ze gevonden! Met een verrekijker konden we ze goed bekijken. De schipper van de boot vertelde ons veel over de zee, de omgeving en de zeehonden. Zo leuk en leerzaam. En we gingen natuurlijk heel hard met de boot terug. De kinderen vonden het fantastisch! Bij terugkomst in de haven kregen we nog een rondvaart door de haven en vertelde Michael ons veel over de haven, de boten, de vishandel en de vis. Er lag zelfs een boot uit Urk! Daarna mochten we in het ‘aquarium’ allemaal vissen bekijken en vissen voeren.

Een dagje naar LEGOLAND

Al heel vaak hadden we het over Denemarken gehad en dan natuurlijk ook over een bezoekje aan LEGOLAND. En nu waren we er dus kon dit bezoekje niet ontbreken. Op de laatste dag van onze vakantie mochten we naar LEGOLAND. Een fantastisch leuke ervaring. Er is echt zoveel te doen en te zien en je kunt hier echt een dag ronddwalen. Als je in Denemarken bent mag een dagje LEGOLAND zeker niet ontbreken!

LEGOLAND in Denemarken

Wij hebben het heel erg leuk gehad in Denemarken en komen er zeker eens terug. Ben jij eens in Denemarken geweest en heb je tips? Laat ze vooral achter in de comments! Aanvullende tips zijn altijd welkom 🙂

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen