Waar ben je naar opzoek?

Hé papa! Jij kan overgewicht bij je kind voorkomen!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Hé papa! Jij kan overgewicht bij je kind voorkomen!

Het is voor kinderen natuurlijk altijd fijn als papa en mama de opvoeding samen doen. Maar nu blijkt het ook nog eens gezond te zijn! Als vaders namelijk een rol spelen bij het opvoeden en verzorgen van het kind, verkleint dat de kans op obesitas bij kinderen tussen de twee en vier jaar oud.

Wat die rol dan precies moet zijn? Nou, niet alleen aanwezig zijn bij het avondeten. Maar wel met kinderen buitenspelen en in beweging komen, aankleden en wassen. Als vaders dit geregeld doen, neemt de kans op overgewicht bij de kinderen met 30 tot 33% af.

Lees ook: Papa reageert anders op dochter dan op zoon

Steeds meer bewijs

Het onderzoek werd gedaan onder 10.700 kinderen. Deze kinderen waren in 2001 geboren en werden tot hun vierde levensjaar gevolgd. Van hen werd informatie vergeleken over gewicht, dieet, het aantal uren televisiekijken en of het kind regelmatig buiten ging spelen. De papa’s kregen een vragenlijst als het kind twee en vier jaar oud was. Er werden vragen gesteld over de rol van de vader en of hij zich bemoeide met de opvoeding van de kinderen.

Volgens onderzoeker Michelle Wong komt er steeds meer bewijs voor het feit dat de rol van de vaders in de opvoeding belangrijk is. “Onze studie laat zien dan inmenging van de vader zelfs gezondheidsvoordelen voor het kind kan hebben.” De onderzoekers hopen dan ook dat dit onderzoek vaders aanmoedigt om meer betrokken te zijn bij de opvoeding van het kind.

Bron: Nu.nl

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen