Waar ben je naar opzoek?

Tienermoeder(15) voor de tweede keer zwanger

1 minuut lezen Marian Alons
Tienermoeder(15) voor de tweede keer zwanger

Ze werd op haar 13e de jongste moeder in Australië en is nu in verwachting van haar tweede kind. Mollie Syrigos kwam massaal in het nieuws bij haar eerste zwangerschap. Haar vriend is 1 jaar ouder en is de vader van beide kinderen. Moeder Mollie: “Het was geen geplande zwangerschap, maar ook dit kindje is meer dan welkom“.

Voor de jonge ouders wordt ook deze zwangerschap en geboorte van de baby een uitdaging, maar ze zien het met vertrouwen tegemoet: “Ik ben er klaar voor. Het maakt je alleen maar sterker als je zoveel van iets houdt.”

Lees ook: 10 vragen aan tienermoeder Lisa

Mollie en haar vriend Oscar moesten ‘dealen’ met veel negatieve opmerkingen. Zelfs familie en vrienden hadden hun oordeel klaar over het jonge stel. Sommige vrienden lachten ze uit toen ze het babynieuws op Facebook deelden. Anderen hebben geen woord meer met ons gesproken.

Verdwijnt het tweede streepje nog?

Bij haar eerste zwangerschap, van zoontje Theodore had Mollie niet in eerste instantie door dat ze zwanger was. De ochtendmisselijkheid zag ze aan voor problemen met haar spijsvertering. Ze waren samen toen ze een zwangerschapstest deden. Oscar: “Ik vroeg toen nog: ‘Is het mogelijk dat het tweede streepje nog verdwijnt?’, Molly antwoordde dat het betekende dat ze zwanger was.”

Familie, vrienden en doktoren adviseerden om abortus te plegen, maar dat wilden ze niet. “Ik zat vaak te huilen op het toilet op m’n werk.” Oscar en Mollie woonden al een half jaar bij de vader van Oscar toen ze hem moesten vertellen dat hij opa zou worden.

Opleiding

Tijdens haar eerste zwangerschap stopte ze direct met haar school en ging werken bij haar schoonvader, net als Oscar. Momenteel volgt ze een opleiding aan Swinburne University of Technology, speciaal voor jonge moeders. Als ze klaar is wil ze graag werken als hulpverlener. Ze gaat er helemaal voor om haar diploma te halen, ook al zal haar tweede kindje misschien voor wat vertraging zorgen.

Lees ook: De kleine vredestichter in ‘Vier handen op één buik’

Ondanks dat het stel wel voorbehoedsmiddelen gebruikte, verwachten ze nu hun tweede kindje. Mollie: “Oscar was wel even in paniek om de reacties, maar we moeten het nu eenmaal doorstaan.” 

Oscar wil andere tienerouders nog het volgende meegeven: “Probeer zo lang mogelijk vast te houden aan je onbezorgde jeugd. Mocht het je overkomen: wees dan de beste ouder, die je kunt zijn!”

tienermoederBron: AD.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen