Waar ben je naar opzoek?

Het moederschap: Valsspelen hoort erbij!

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Het moederschap: Valsspelen hoort erbij!

Het moederschap is overall geen gemakkelijke taak en ik vind, ongeacht dat ik het heerlijk vind om moeder te zijn, dat ik dat ook mag zeggen. Tenslotte zal een doorgewinterd advocaat, ondanks dat hij iedere dag vrolijk naar kantoor toegaat, ook best mogen zeggen hoe zwaar zijn werk soms wel niet kan zijn…

Lees ook: “Het is oké dat je het moederschap soms niet leuk vindt”, zegt Adele

Maar er zijn gelukkig dingen die het moederschap iets ‘dragelijker’ maken. Iets minder zwaar, zodat je ook nog tijd hebt om jezelf te horen denken, bijvoorbeeld. Hoewel er één groot probleem is met deze ‘tools’. Een moeder, zo blijkt, MAG het zichzelf vooral niet makkelijk maken. Althans: als ik mijn medemoeders moet geloven dan.

Alleen maar voordelen

Zo legde ik mijn jongste kind, toen ze nog een baby was, al vrij rap met haar fles in de box.
Ja ik weet het! Je hoort je baby zelf te voeden. Dat is knus, hechting… enzovoorts. Alleen: een ouder kind wat naar school moest, het aankleden en dat in combinatie met de gebroken nachten, het herstel na de bevalling en je wekker twee uur eerder zetten. Ik heb er geen ander woord voor dan dat het nogal ongelukkig uitkwam allemaal.

Dus ik maakte het zelf makkelijker. Die ene keer per dag, voor hooguit 10 minuten en uiteindelijk plukte iedereen er de vruchten van. Zo kon dochter even rustig drinken, zonder een moeder die de fles met tempo erin probeerde te krijgen. Had ik alle aandacht voor mijn zoon en kon er dus ook op toezien dat hij niet in zijn nakie naar school zou gaan en qua slaap haalde ik toch dat ene (broodnodige) uurtje snel weer in. Waardoor het herstel weer sneller ging, enzovoorts, enzovoorts.

Lees ook: De moederschapstrends van 2017

Daar teken je toch voor?

Maar toch kon ik het schuldgevoel niet van me afschudden, want wat ik ‘deed’ was niet oké. Het moederschap HOORT zwaar te zijn. Daar teken je ook voor voordat je jezelf laat bevruchten en ‘valsspelen’? Dit is niet toegestaan. Nooit! Onder geen enkel beding. Of je dit nu doet door middel van een tablet, een boterham met chocopasta (om toch nog iets van brood naar binnen te krijgen), een potje Olvarit, of wanneer je jouw kind tussen de middag even op de opvang ‘dumpt’. zodat je zelf nog wat in huis gedaan kan krijgen…
Zolang het moederschap je geen bloed, zweet & tranen kost, doe je het kut. Punt.

Niet lui, of minder liefhebbend. Maar efficiënt!

Onzin toch en sterker nog: Ik pleit ervoor dat we het ons allemaal iets makkelijk gaan maken. Ik bedoel: Het moederschap is overall geen gemakkelijke taak en ongeacht dat we het heerlijk vinden om moeder te zijn… Wat is er mis met hoekjes afsnijden zo nu en dan. Of dit nu is omdat je op deze manier wel op tijd op school/werk/doktersafspraak zal komen. Of omdat je gewoon even de tijd nodig hebt om jezelf te horen denken.

Een gelukkige, ontspannen moeder die de kantjes er wel eens vanaf durft te lopen.
Maakt je geen luie, minder liefhebbende of slechte moeder. Als ik het dan toch een naam moet geven dan noem ik het efficiënt! En zolang je kinderen hier geen hinder van ondervinden en ook jij er ook alleen maar beter van wordt. Kan ik je maar één ding zeggen:

Ongeacht wat een ander je ook zal vertellen over wat ‘hoort’ en wat niet: You go!

En weet iemand toevallig waar ik een goedkope tablet (met YouTube) kan vinden?
Gewoon, voor het geval dat…

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen