Waar ben je naar opzoek?

Is tandpasta de goedkopere zwangerschapstest?

1 minuut lezen Marian Alons
Is tandpasta de goedkopere zwangerschapstest?

Tandpasta is niet alleen goed voor je tanden. Volgens sommigen werkt het tegen brandwonden, kun je er prima mee schoonmaken en laat je sieraden weer glimmen. En weer anderen gebruiken tandpasta als zwangerschapstest. Maar of het echt werkt?

Stappenplan

Je moet je ochtendplas opvangen, want als je echt zwanger bent dan zit het hcg-hormoon in je ochtendurine. Dit moet er voor gaan zorgen dat de tandpasta gaat reageren. Nu moet je dus een kleine hoeveelheid urine in een een bekertje met tandpasta doen. En dan roeren maar! Ik zal gaan voor een plastic roerstaafje, in ieder geval iets dat je kunt weggooien. 😉

Lees ook: Iemand anders kondigde haar zwangerschap op Facebook aan

De bedoeling is dat de tandpasta een beetje gaat schuimen als je daadwerkelijk zwanger blijkt te zijn. En als er dus geen baby op komst is, moet er niks gebeuren.

Werkt het echt?

Online lijken veel vrouwen echt te vertrouwen op de tandpasta-test en zou het positieve en negatieve uitslagen hebben gehad. Volgens Stuart Gale, van Oxford online pharmacy, werkt deze methode niet. De zuren in je urine gaan hoe dan ook reageren op de tandpasta, ook als je niet zwanger bent.

Ook is deze ‘uitvinding’ nog niet echt wetenschappelijk bewezen, dus raden wij je zeker aan om ook een echte test te kopen. Ook al is die wat duurder, maar dan heb je in ieder geval zekerheid. Maar je kunt ‘t altijd proberen en dan horen wij maar wat graag of het werkt!

Bron: Huffingtonpost                        –            Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen