Waar ben je naar opzoek?

Paraderend met een mummy tummy

2 minuten lezen Janneke Lievaart
Paraderend met een mummy tummy

Het lichaam is na een zwangerschap nou niet per se mooier, tenminste laat ik even voor mezelf spreken. Striae, navelbreuk, een slapper buikvelletje, borsten die nooit meer hun oorspronkelijke vorm gaan aannemen enz. Ik kan alle punten van dit lijstje afvinken. Maar of ik daar onzeker over ga doen? Hell no!  

Lees ook: Mijn (im)perfecte lichaam na 2 bevallingen

Fitgirl/Killerbody

Ik heb twee kinderen gekregen en zou het zo erg zijn als dat lichamelijk te zien is? Dat ik even geen zin heb om met die Fitgirl/Killerbody hype mee te doen? Mijn hemel, ik heb wel 100 andere punten die zoveel belangrijker zijn. Mijn lichaam is nu precies zoals het zou moeten zijn. Ja, je ziet dat ik net een zwangerschap achter de rug heb, is dat zo erg? Moet ik me daarvoor schamen? Snel een voedings- en trainingsschema gaan volgen om weer strak in het vel te komen?

Absoluut niet, ik peins er niet over. Mijn lichaam verdient wel beter na de enorme prestatie van de afgelopen maanden. Het gaat van mij alle tijd krijgen om weer een beetje bij te trekken. Ik neem die negen maanden op en negen maanden af zeer serieus. Geen seconde eerder ga ik me onzeker voelen over mijn ‘after pregnancy body‘. Daarna zien we wel weer verder.

Bikini vs. borstvoeding

Toch zal je mij deze zomer hoogstwaarschijnlijk niet in een bikini op het strand zien. En waarom niet? Niet vanwege mijn mummy tummy of striae. De reden daarvoor ligt helemaal bij mijn borsten. Ik geef op het moment nog borstvoeding en heb daardoor ongeveer ieder uur een andere cupmaat. Knappe bikini die daarop kan inspelen. Dus voorlopig hou ik het bij die übersexy voedings-bh’s met een simpel hemdje of jurkje eroverheen. Niks corrigerends of camouflerends verder. Zolang ik maar lekker op het strand kan zitten, ga ik nergens moeilijk over doen.  

Lees ook: Het bikiniseizoen is geopend en dus ook de bijkomende onzekerheden

Theezakjes als borsten

Nog eventjes en dan zal ik helemaal stoppen met de borstvoeding. En zodra de borsten weer enigszins hun vorm theezakje hebben aangenomen (zoals ik al zei, die zwangerschap maakt je lichaam niet bepaald mooier), dan hijs ik mezelf weer vol overgave in een bikini. Wat de staat van de buik, navel en striae ook is, ik zal dan in die bikini paraderen. Dat maakt mij allemaal niet uit, want ik ben toevallig vet trots op mijn lichaam. 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen