Waar ben je naar opzoek?

Take a break… van de kinderen!

3 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
Take a break… van de kinderen!

In mijn tijdlijn op Facebook verschenen van de week herinneringen aan een zwoel weekend in Rome vorig jaar. De jongste spruit was toen nog maar net 5 maanden oud. Ik en mijn man keken al maanden uit naar dit lange weekendje weg ZONDER kinderen. Heerlijk cultuur snuiven, genieten van de zomerzon. En dat zonder kinderen…… Even opladen.

Take a break

Voor ons is het zo ongeveer gewoonte geworden. Jaarlijks prikken we met opa en oma het voor hen en ons meest geschikte weekend – soms een midweek -. Vervolgens gaan we op zoek naar een stedentrip of iets anders. Bij voorkeur iets wat je normaal niet zo doet met de kinderen of een hotel dat adults only is. Heerlijk genieten!

Ibiza

Zo vertrokken we in mei voor een paar dagen van Ibiza. De vakantie zonder kinderen begint al bij het inpakken, want wat neem ik mee? Gewoon. Alleen. Handbagage. YES! Check. Bikini, paar shirtjes, etc. Waar ik normaal gesproken met paklijsten de koffers langs ga, is het ZONDER kinderen zo verschrikkelijk simpel, want wat maakt het uit?!

Lees ook: Romantisch weg? Niet zonder de kinderen!

Geen gejengel

Vervolgens de trip naar het vliegveld. Oh, wat heerlijk. Geen gejengel van de achterbank. Gewoon stilte. Begrijp me niet verkeerd. Wij zijn gezegend met over het algemeen hele rustige kinderen, aan wie we meestal geen kind hebben als we onderweg zijn. Toch moeten ze een beetje vermaakt worden. Zeker als we voor langere periode onderweg zijn. Overal moet aan gedacht worden. Entertainment in de vorm van speeltjes en i-pad, eten, drinken, snoep, deken/ slaapzak, kleding voor in het vliegtuig etc. Kortom, NO picknick.

Wachten? Boeiend!

Laat ik het erop houden dat het gewoonweg relaxter is om met z’n tweeën te reizen. Dan op het vliegveld. Wachten? Boeiend. Rustig blader je even door je boek of magazine. Je koopt op je gemakje nog een paar exra boeken erbij, want die krijg je toch wel uit! Waar je met kinderen mazzel hebt als je net een boek uit kunt lezen, kun je ZONDER kinderen gerust een boek per dag verslinden. Genieten met hoofdletter G.

Dan het vliegtuig. Geen stress. Geen gezweet en gedoe, want je zit alleen maar met z’n tweetjes. Geen babygordel, geen zorgen om de oortjes van de kinderen. Gewoon, een beetje lezen, ogen dicht, beetje slapen. Het maakt niet uit…

Toch wel een beetje stress…

Toegegeven, een beetje stress en zorgen heb je toch wel, want elke keer ook als wij samen weg gaan, dan bedenk ik mij: wat nu als het vliegtuig neerstort? Dan hebben onze kinderen geen ouders meer. Wat doe je ze dan aan?

Zelfs over onze zieltjes van kinderen maak ik me zorgen. Ondanks dat ze goed verzorgd worden en het heel erg naar hun zin hebben bij de beste opa en oma van de wereld, ben ik bang dat er wat gebeurt. Dat oma zich verstapt op de trap met zoonlief in haar handen bijvoorbeeld. Dat is toch het ergste nachtmerrie scenario.

Lees ook: Waar moet je aan denken als je een verre reis maakt met kinderen?

Gemis

Gelukkig gaat het in de meeste gevallen gewoon goed. Natuurlijk missen we onze spruiten wel, maar in ons gemis, en aan de behoefte om ze te zien, wordt door opa en oma uitgebreid gehoor gegeven door de vele foto’s en filmpjes die we krijgen.

Daarbij de sappige verslagen van oma doen ons altijd glimlachen van oor tot oor. Zoon en dochter hebben het beiden zo verschrikkelijk naar hun zin bij opa en oma. Het is dus ook echt een win-win situatie. Wij hebben ff een break van de kinderen. Zij van ons, terwijl ze het beregezellig maken met opa en oma. Naar schijnt ook nog eens heel gezond! 😉

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen