Waar ben je naar opzoek?

Is er rechtvaardigheid voor baby Luna?

2 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
Is er rechtvaardigheid voor baby Luna?

baby Luna

Luna’s moeder is 36 weken zwanger als blijkt dat zij een placenta heeft die uit twee delen bestaat. Bloedvaten kunnen hierdoor anders lopen dan normaal. Een riskante afwijking. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) had een echo moeten maken om het verloop van de bloedvaten te bekijken, maar deze echo is nooit gemaakt… Een geknapt bloedvat werd Luna noodlottig.

Lieve Luna, de liefde van jouw papa en mama voor jou is groot. Zo enorm groot. Ze strijden nu al twee jaar voor rechtvaardigheid. Tegen het Jeroen Bosch Ziekenhuis, een lomp instituut dat niet wil buigen. Geen nederigheid. In plaats daarvan arrogantie. Die arrogantie blijkt uit hun statement tegenover RTL:

Het ziekenhuis zou graag met de experts van RTL Nieuws in gesprek gaan over hun conclusies, zo lieten ze weten in de Nationale Zorggids. Als daaruit zou blijken dat de artsen toch verwijtbaar of vermijdbaar hebben gehandeld, zijn dat leerpunten voor het ziekenhuis. “En horen daar uiteraard excuses aan de ouders bij. Al beseffen we terdege dat deze het enorme leed nooit kunnen wegnemen of verzachten.”

Lees ook: Urn met as van doodgeboren baby gestolen

Met andere woorden. Die excuses zijn nooit gemaakt? Excuses voor een gemiste echo? De excuses voor het wegwuiven van de zorgen van de ouders? Heeft het JBZ ooit zijn best gedaan om het enorme leed inderdaad te verzachten. Erkenning goes a long way… JBZ.
Wat ben je dan voor een ziekenhuis? Vooropgesteld. Het JBZ is niet het enige ziekenhuis dat op deze manier met medische missers omgaat. Op dit gebied is er veel. Heel. Veel. MIS in Nederland.

Beleid aangepast

Tegelijkertijd kunnen we lezen dat JBZ het beleid heeft aangepast. Ieder uur een hartfilmpje. Een goede aanpassing, maar in feite is dat toch al toegeven dat je in de eerste plaats fout zat? Waarom dan zo stug volhouden in je gelijk, JBZ? Wat is dat? Bang dat je een claim aan je broek krijgt? Ondertussen heb je miljoenen winst gemaakt in het afgelopen jaar. Ik lees 13,6 miljoen euro. Dat is waar het tegenwoordig nog om draait, niet? De pingels. 🙁

Daarnaast vriendjespolitiek. De inspectie van de gezondheidszorg barst ervan.

Iedereen houdt elkaar de hand boven het hoofd. Niemand wordt er beter van, behalve de artsen en bestuurders misschien.

Sterkte!

Lieve papa en mama van Luna, heel veel sterkte in dit gevecht. Er zijn alleen maar verliezers. Zelfs al krijgen jullie het gelijk aan jullie kant. Ofwel die zogenaamde excuses van het JBZ. Jullie hebben levenslang, door de missers in het JBZ. Jullie familie heeft levenslang. Ik hoop oprecht dat jullie de rust kunnen vinden, en bovenal rechtvaardigheid voor Luna.

Dat jullie eindelijk het kaarsje naast haar urn kunnen aansteken.

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen