Waar ben je naar opzoek?

Steek je (voor)oordelen in je broekzak en kijk naar jezelf…

3 minuten lezen Jeanine van Brummen
Steek je (voor)oordelen in je broekzak en kijk naar jezelf…

De wereld van vandaag biedt veel om verdrietig van te worden. Er zijn oorlogen, conflicten, er wordt gescholden en gevloekt en vooral heel gemeen gedaan tegen elkaar. Als je niet voldoet aan het ‘standaar plaatje’, vinden anderen het blijkbaar nodig je daar op te wijzen. En dan niet op een vriendelijke manier. Maar de laatste tijd gebeuren er steeds vaker dingen, waar ik wel vrolijk van word…

Social media staan er vol mee: plaatjes van mensen die er vlekkeloos uitzien. Strakke lichamen (zelfs een paar weken na een bevalling), perfecte outfits en er zit nooit een haartje verkeerd. Ik noem ze mooi-weer-mensen. Mensen bij wie altijd de zon schijnt en er nooit een vuiltje aan de lucht lijkt te zijn. We weten heus wel dat die foto’s niet de (hele) waarheid vertellen, en dat je met het juiste licht en filter een heel eind komt, maar toch spiegelen we ons hieraan. En anderen ons ook. En dat vind ik misschien nog wel het ergste.

Leggings

Iedereen heeft wel eens onzekerheden. Degene die het hardst schreeuwen van niet misschien nog wel het meest. Die laten we natuurlijk liever niet zien, want wat zullen anderen daar van vinden? Iemand die zich ook bijna liet tegenhouden was Kelly Markland, moeder van drie en juf… Ze vindt het heerlijk om leggings te dragen. Maar iemand vond dat dat met haar figuur echt niet kon en maakte dat op een laffe manier aan haar duidelijk.

Kelly vond een anonieme brief in haar brievenbus, met daarin de tekst: ‘Women who weigh 300 pounds should not wear yoga pants!’ Het bracht Kelly van haar stuk. Ze poste het hele verhaal op Facebook, waar ze veel steun kreeg van familie en bekenden. De volgende dag maakte ze zich klaar om weer aan de slag te gaan als juf. Ze twijfelde bij haar kledingkast: wel of geen legging? Gelukkig besefte ze dat als ze haar leggings zou laten liggen, de gemene brievenschrijver had gewonnen, dus trok ze gewoon weer een legging aan. Op school aangekomen, stond ze voor een grote verrassing. Al haar collega’s en zelfs sommige ouders van kinderen, hadden een legging aan! Een heel duidelijk signaal naar degene die haar de brief had geschreven: Laat iedereen lekker in zijn waarde en aantrekken waar zij zich prettig in voelen.

Schaam je niet

Ik werd warm vanbinnen toen ik dit las. Er zijn steeds meer van dit soort verhalen te vinden op internet. Zo is er ook Brittany, die net is bevallen van haar vierde kind. Op een foto die ze op Instagram plaatste, toont ze haar jongste spruit. Én haar buik. De striemen van de vier zwangerschappen zijn duidelijk te zien. Ze schrijft dat ze trots is op haar lichaam, dat in de afgelopen tien jaar heel wat heeft doorstaan. Ze steekt andere vrouwen een hart onder der riem: “Schaam je niet als je lichaam niet lijkt op dat van een ander.”

Het echte leven

Zo zijn er talloze voorbeelden te vinden, van mensen die laten zien hoe ‘het echte leven’ eruit ziet. Laat deze boodschappen een inspiratie voor je zijn. Laat je niet te snel tegenhouden door wat anderen van je denken of zeggen, en laten we ook bedenken wat onze woorden voor invloed kunnen hebben. Een oordeel hebben is niet verkeerd (al kan het heel bevrijdend zijn om dat eens los te laten), maar het op de verkeerde manier brengen kan veel doen. Ik heb een voorstel: laten we allemaal iets meer met onszelf bezig zijn en van onszelf houden, en laten we anderen een beetje meer met rust laten. Wie doet er mee?

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen