Waar ben je naar opzoek?

Kwart van de kinderen kent geen kerststress…

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Kwart van de kinderen kent geen kerststress…

Met de feestdagen voor de deur zijn we allemaal druk met de voorbereidingen. De kerstboom optuigen, bedenken waar we dit jaar kerst vieren, wat we dan gaan eten en in welke outfit we gaan. Kerststress noem ik het maar. Maar helaas zijn er een heleboel mensen die zich om hele andere dingen druk moeten maken. Ook veel kinderen…

Unicef maakte vandaag bekend dat een kwart van de kinderen op de wereld leeft in landen die getroffen worden door natuurrampen en conflicten. Kinderen die eigenlijk gezond en wel naar school zouden moeten gaan. Want in de laatste tien jaar is het aantal kinderen dat de vijfde verjaardag niet haalt gehalveerd en gaan 40% meer kinderen naar school.

Lees ook: We zijn in oorlog met IS… 

Voor ongeveer 535 miljoen kinderen is dit echter moeilijk. Doordat zij in een conflictgebied wonen, of getroffen zijn door natuurgeweld, hebben zij te weinig toegang tot bescherming, voeding, medische zorg en goed onderwijs. Vanzelfsprekend doet dat hun ontwikkeling geen goed. Dat heeft niet alleen invloed op hun eigen toekomst, maar op de toekomst van de hele samenleving. Want het is misschien een cliché, maar wel waar: de jeugd heeft de toekomst.

Ik hoop dat deze kinderen, een kwart van de kinderen op aarde, op een dag ook kerststress mogen ervaren.

Bron: Nu.nl

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen