Waar ben je naar opzoek?

Stappenplan Photoshop voor moeders

2 minuten lezen Renate Smit
Stappenplan Photoshop voor moeders

Na mijn vorige blog over een eigen fotoshoot binnenshuis helemaal zonder fotograaf, geef ik jullie nu de tips hoe je de foto een stukje mooier kan maken met behulp van Photoshop. Misschien heb je toevallig al Photoshop op jouw computer staan, als dat niet zo is deze tips werken ook voor het gratis bewerk programma Picasa. Met een paar simpele tips krijg je gelijk een stukje meer leven in de foto’s. Zo maak je jouw eigen foto’s steeds met een stukje meer professionaliteit. 

>> De eerste blog gemist over het maken van jouw eigen mini fotostudio? Bekijk hem hier voordat je deze tips leest.

Stappenplan Photoshop: Een zomerse teint

Lees hieronder in het stappenplan je moet doorlopen om jouw foto een zomerse tint te geven en net wat beter het beeld uit laat komen.

Photoshop zomerse teint

Stap 1: Levels

De eerste stap is om het balans tussen de zwarte en witte tinten in de foto te verbeteren. Klik de levels tool aan en zorg ervoor dat de twee buitenste pijlen iets naar de binnenkant worden gezet. Hoever je deze pijlen aan de kant moet zetten verschilt per foto. Let daarbij goed op de histogram, deze geeft aan hoeveel informatie van die tint in de foto zit. Als je een donkere foto hebt zie je dat aan de grafiek want dan is er weinig wit in de foto en is de grafiek daar laag/leeg. Zorg er dus voor dat aan beide kanten geen lege informatie zit. Zo krijgt de foto meer contrast en geven de kleuren net iets meer pit.

Photoshop stap 1

Stap 2: Curves

Zoals jullie nu op de foto zien is de foto vol contrast. Je kan hiervoor kiezen en deze stap overslaan, maar ik persoonlijk vind het mooier als de foto iets zachter is. Dit kan je met de curves doen, door aan beide kanten van het grafiekje de lijn iets naar boven/beneden te doen. Je kan hier wel een beetje mee spelen dan zie je wat het met je foto doet.

Photoshop stap 2

Stap 3: Vibrance

Nu is het tijd om de kleuren een boost te geven. Dit kan met behulp van het effect Vibrance. Sleep het pijltje een klein stukje naar de positieve kant en kijk hoeveel het mooist is bij jouw foto. Dit verschilt per foto want elke camera geeft verschillende kleuren als resultaat. De ene doffer dan de andere. Ik heb er ook voor gekozen om de saturation (verzadiging) een stukje hoger te zetten, het moet immers een mooie zomerse foto worden.

Photoshop stap 3

Stap 4: Color Balance

Met deze tool kan je jouw foto een hele andere ‘vibe’ geven. Ik ging bij deze foto voor een zomers tintje dus heb ik meer geel in de foto verwerkt. Ook hier kan je zelf mee spelen, gebruik deze tool wel met mate want het kan al snel onnatuurlijk lijken.

Photoshop stap 4

Succes, ik ben benieuwd naar het resultaat!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen