Waar ben je naar opzoek?

Mijn allerliefste kindje in wording…

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Mijn allerliefste kindje in wording…

lief toekomstig kindje

Mijn allerliefste kindje in wording,

Ik zal mij eerst even voorstellen: ik hoop ooit door jou aangesproken te mogen worden met; mama. Een gekke, imperfecte, slordige en soms wat chaotische mama. Maar met alle intenties op de juiste plaats. Ik ben in ieder geval niet die moeder

Nee, ik solliciteer dan wel niet direct op een vacature of voor een hoogstaande functie met een salaris to match. Maar wel op hetgeen wat hopelijk ooit het belangrijkste deel van mijn leven zal worden. De meest uitmuntende prestatie die ik kan leveren.

Mijn leven lang droom ik al van deze ‘baan’. Zelfs als kind zijnde al. Waar ik al mijn spel stopte in serieuze voorbereiding op het echte werk. Ik bereidde mijzelf voor op jou, zo kan je het wel stellen. Je kan eigenlijk gerust zeggen dat ik ambitieus ben en er alles voor over heb om uiteindelijk te kunnen doen waar ik –voor mijn gevoel-  voor ben gemaakt.

Tijdens het schrijven van sollicitatiebrieven ben ik normaal gesproken goed in het verkopen van mijzelf. Met misschien wel duizend reden waarom iemand mij ‘aan zou moeten nemen’ op de plek waar ik wil zijn. Echter kan ik niet duidelijk zeggen waarom jij voor mij zou moeten kiezen.

Tenslotte verdien jij de wereld en ik zal je dit niet altijd kunnen geven en ook mijn samenwerkingscapaciteiten zullen regelmatig onder de loep genomen kunnen worden (maar dat is misschien iets tussen je toekomstige papa en mij).

Ik zal dikwijls handelen in jouw belang, maar ook dan niet altijd het juiste doen. Net zoals ik er van overtuigd ben dat we niet altijd op één lijn zullen zitten en ook ik tot wanhoop gedreven zal worden terwijl ik toch echt hetgeen doe waarover ik al jarenlang fantaseer.

Maar ik kan je een paar dingen wel beloven:

 • Ik zal niet kokhalzen bij het ruiken van onbehagelijke luchtjes en zal niet direct klagen als ik voor de zoveelste keer midden in de nacht paraat moet staan.
 • Ik wens enkel betaling door middel van een kusje of knuffel zo op zijn tijd. Hoe plakkerig of nat deze ook kunnen zijn en als je ziek bent wens ik meermaals dat ik het van je over zou kunnen nemen. Om uiteindelijk pas te slapen als ik zeker weet dat jij ook fatsoenlijk rust.
 • Er bestaat niemand die meer liefde zal steken in haar ‘werk’ dan ik. Net zoals ik zeker weet dat er niemand is die meer toegewijd is aan jou en alles wat je bezig zal houden van tijd tot tijd.
 • Al zorgt het voor grijze haren, kost het mijn gezonde verstand en betekend het dat ik nooit meer een nacht onafgebroken slaap meer door zal mogen maken.
 • Jouw geluk staat voorop en al faal ik soms meer dan ik slaag; er is geen plek waar ik liever zou willen zijn dan aan jouw zij.

In afwachting van jouw komst,

Jouw (hopelijk toekomstige) mama.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen