Waar ben je naar opzoek?

Is je smartphone belangrijker dan je kind?

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Is je smartphone belangrijker dan je kind?

Wees eens eerlijk: is jouw smartphone af en toe belangrijker dan je kind? Hoor je soms je kind even niet, omdat je een appje aan het typen bent? Of heb je even geen hand vrij om dat kunstwerk van je kind aan te pakken? Het lijkt erop dat dit steeds meer gebeurt.

Het valt mij namelijk op dat steeds meer mensen (en kinderen) het niet acceptabel vinden dat ouders zo veel met hun smartphone bezig zijn. Ik kom in korte tijd al twee val zulke berichten tegen. Moeten we ons zorgen maken?

Lees ook: Ik ben een moeder en verslaafd aan mijn smartphone

Crèche

Een crèche in Houston, Amerika, was het zat. Ouders die hun kinderen ophaalden, hadden geen oog voor hun kind maar alleen voor hun telefoon. En om dat eens goed duidelijk te maken, deden ze dit:

De post op Facebook kreeg veel bijval, maar ook kritiek. “Misschien is het telefoontje wel heel belangrijk, of gaat het over een ouder kind”“Oordeel niet zo”“Bemoei je met je eigen zaken”.

Kind met een vraag

Oké, het volgende is natuurlijk compleet in scène gezet, maar ik durf te wedden dat het gebaseerd is op waarheid. Ken je de vragen op de theezakjes? Dit kind had een vraag aan haar moeder.

Pijnlijk toch? Ik vind van wel. Ook al is het overdreven.

Mijn tip

Begrijp me niet verkeerd, een smartphone is in veel gevallen ook echt heel belangrijk. Ik geef toe dat ik ook niet goed zou functioneren zonder dat ding. En ik gebruik hem ook wel eens als er belangrijkere zaken om me heen gebeuren. Maar kan het niet wat minder?

Lees ook: 5x Waarom een smartphone voor moeders onmisbaar is

Ik probeer het wel. Dat lukt de ene keer beter dan de andere, maar ik heb wel een manier gevonden waarmee je in ieder geval bewust wordt van je gebruik. Mijn tip: Bedenk elke keer dat je je smartphone pakt wat je gaat doen. Is het iets belangrijks? Of was je gewoon voor de 2843985e keer die dag van plan Facebook te checken? Als het dat laatste is (of iets anders dat best even kan wachten), leg hem dan weer weg. Het helpt bij mij, ik hoop dat jullie er ook iets aan hebben.

Als je eerlijk bent, krijgt jouw smartphone dan soms meer aandacht dan je kind? Wat is jouw tip om dit te verminderen? Laat van je horen in de comments!

Bron: Metronieuws

Bron beeld: Flickr

Reacties
  • deryckere zei

    neen ! ik heb geen smartphone maar een vaste pc , maar mijn kleinkind komt zeker op de eerste plaats !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen